Vi checkar ut från vardagen ett tag ⋆ johannacook.se

Jag och kärleken min åker till Thailand idag! En sån lycka och en sån efterlängtad semester.
Vi skulle egentligen till Karibien (Dominikanska Republiken) imorgon, men efter några dagars totalt kaos så landade vi i att boka en ny resa till Thailand istället. Det är nämligen så att Zika-viruset som just nu sprider sig i den karibiska världen inte är en bra plats för gravida att befinna sig på. Inget vi vill riskera så klart. Kosta vad det kosta vill. En lång historia som slutade i att vi tog saken i egna händer och bokade en annan resa (researrangörens bemötande och Ud:s reaktionsförmåga kan vi prata om en annan gång).
Nu är vi i alla fall på väg till andra sida jorden och är superglada för det! Jag tokgillar Thailand och hoppas på att det bjuder på lika mycket härligheter som min tidigare erfarenhet säger.

resa

Att resa iväg nu igen är lyx. Vi var ju faktiskt ganska nyligen på bröllopsresa men kände att det här är sista chansen att åka på en ”sån här” resa, bara vi två, på mycket länge. Vi tar den (chansen alltså) och njuter fullt ut av att få slappna av i ett par veckor. Hela 2015 har varit hektiskt för oss och vi behöver på riktigt pausen för att komma i balans igen. Speciellt jag som har en förmåga att stressa upp mig (lite) i onödan.

Thailand alltså. Att ställa om resplanerna bara två dagar innan avresa är inte någon som faller sig så lätt för mig. Kontrollfreak delux. Så kan det gå och det finns inget vi kan göra förutom att göra det bästa av hela situationen. Det här blir toppen!

Bloggen kommer att uppdateras i den mån hotellens wifi tillåter. Dvs, högst oklart – ni som besökt Thailand förstår – men jag gör mitt bästa. Häng med!

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

14 Comments

 1. Men thailand har åxå zikaviruset.?! Vi förösker avboka vår resa till thailand pga min graviditet. vågar inte chansa

  • Vi läste på massor de dagar innan vi åkte och anledningen till att vi avbokade DR var för att de flesta andra länder (som UK och USA) varnar alla gravida att åka till karibien (dock inte svenska UD) bga att viruset där sprids så snabbt. Det finns däremot ingen varning om thailand (ännu i alla fall) och därför valde vi att åka hit. En kan så klart aldrig skydda sig från allt men en kan ju försöka undvika de största farorna i alla fall…
   Vi tog saken helt i egna händer och bokade en ny resa utan att fått hjälp av resebolaget… eftersom UD inte varnat ännu så är det svårt att få vettig hjälp…

   • Var försiktig! Var rädd om dig!
    Vi kommer inte åka eftersom vi skulle åka i mars och den ökar lavinartat nu. Helt galet att svenaka UD i hjälper till. Vi får ingen hjävla heller med flygbiljetterna men det är ändå en tid kvar till mars så vi hopps på att UD ändrar sig eller någon av oss blir sjuk så vi får pengar tbx. Hotellen var inga problem å avboka.
    Som sagt var rädd om dig å försök njut av semester. Är så avis på er 😊
    PS vet du att jag hittade din blogg när jag googlade på zika virus thailand 😁

 2. Åh vad roligt! Välkomna hit! Hur länge stannar ni? Liiite shaky väder just nu med åskoväder och starka vindar här nere i söder och köld-chock i norr 🙂 Men det drar nog förbi snabbt. Hör av er om ni hamnar i Krabi-området. Enjoy Thailaaaaand kaaaa! 🙂 kram

  • Tack!!! Vi blir här i två veckor, befinner oss nu i phuket och har lite vaga planer på att åka upp mot bangkok ett par dagar… Funderade på krabi och till och med lanta ett tag men hittade inga fina boenden…. :/ Allt gick ju väldigt snabbt när vi bokade resan…
   KRAM

   • Ja här på Lanta är mycket fullt nu under högsäsong, stressade svenskar bokar ååår i förväg 🙂 Men tycker absolut ni ska åka upp och göra Bangkok några dagar, min favvo-stad! Hojta om du vill ha tips på hotell, restauranger osv. Ha en mysig semester!

 3. Det förklarar varför du skrev att du var tvungen att boka boende, tyckte det var lite konstigt att ni inte redan hade gjort det 🙂
  Åh Thailand är ju inte fy skam det heller. Håller på och kolla resa dit om ett år. Vart i Thailnd hamnar ni! Jag tycker ni gjorde helt rätt att boka om. Åker era vänner med er?

  • Vi åker själva, det var planen hela tiden 🙂 Nä thailand är fantastiskt och det gör oss inget att vi hamnade här istället även om vi gärna hade sett karibien som vi tidigare aldrig varit i…

 4. Thailand är ju underbart det också!! Njut och ladda batterierna ordentligt nu 😀

 5. Så härligt!
  Önskar dig en trevlig resa och njut av ledigheten!

Write A Comment