För vem gör du allting? ⋆ johannacook.se

Ställer du dig någonsin frågan vem det är du gör saker och ting för och varför? Jag hoppas att svaret på frågan är ja (att du ifrågasätter). Och jag hoppas att du konstaterar att det i de flesta fall är för dig själv du gör saker och ting. Kämpar, driver, jobbar och svettas. Och att du vet varför det är viktigt för dig. Självklart ska en göra saker för andra men i slutändan är det DU som är viktigast för att DITT liv ska fungera som bäst i längden.

Jag tror mig dock veta att mycket av det vi gör tyvärr inte alls är för vår egen skull och att vi kanske skulle må en aning bättre om vi lite oftare rannsakade våra åtaganden och ja-säganden.

Varför gör jag det här och för vem gör jag det?

Detta kan appliceras på massor av saker i livet. Massor.
– Invanda beteenden i relationer
– Träningen och ditt sätt att utföra den
– På arbetsplatsen och ditt sätt att jobba
– Transport i vardagen och hur du tar dig från A till B
– Inställningen till livet och ditt sätt att agera i olika situationer
– Maten hur du lagar och äter den
… And so on

Hur anammar jag det här?

Jag har den senaste tiden fått en del tankeställare vad gäller min tid och hur jag fördelar den. De som tror att en föräldraledig har oceaner av tid har FEL. Tiden har aldrig varit svårare att få ihop och jag får hela tiden avväga vad som känns viktigast. Jag vill bli mer självisk och välja bort sådant som tar mer energi än det ger men det är svårt. Jobbar på det. Säga nej lite mer. Avboka.  Tänka om. Svårt. Som sagt.
En annan sak jag ifrågasätter med jämna mellanrum är det här med min träning. Det är lätt att hamna i gamla hjulspår och bara köra på, som en alltid gjort. När det kommer till träning är det sällan bra för någon. Kroppen behöver och vill ha variation. Vill en utvecklas så är det ännu viktigare att ändra om, utvärdera och ibland byta spår. Ett träningsschema som fungerade förra året behöver nödvändigtvis inte vara det bästa för dig just nu. Jag som just nu tränar för 2 olika mål har en tydlig plan och ett solklart varför. Och tro mig, det gör jag helt kart för mig själv (och familjen – Happy wife(mom), Happy life – ni vet).

Vi ansvarar till en ganska stor del för vår egen lycka och vårt eget välmående. Det ligger lite i vårt ansvar att då och då justera skutan i rätt riktning. Det är långt ifrån lätt alla gånger och ingen ska känna press att vara perfekt pga ouppnåelig målsättning men visst är vi ändå skyldiga oss själva och vår nära omgivning att i alla fall göra vårt bästa för att må så bra vi kan? Göra saker för oss själva och släppa onödig press… press som kanske inte kommer från någon annan än oss själva när vi väl tänker efter…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment