Vardagstips ⋆ johannacook.se

Lyxa till frukosten

Jag är en frukostperson, så för mig så är det inte så svårt. Jag njuter verkligen av mina helgfrukostar men min utmaning är att lyxa extra på vardagarna. Då äter jag nämligen min frukost på jobbet vilket innebär, i mitt fall, samma sak år ut och år in. Gröt. INGET ont om gröt. Jag älskar det men ibland kan det pigga upp med något lite extra lyxigt. Så som chiapudding, avocadomacka, en redig smoothie toppad så där tjusigt eller kanske en skål med favorityoghurten och en massa massa frukt och bär på?!

Om det är för tidskrävande eller för jobbigt så planera och förbered dagen innan. Overnight oats eller chiapudding blir själv redo i kylen under natten. Skiva frukter och tina bär redan kvällen innan osv… You can do it. Låt oss vardagslyxa frukosten lite nästa vecka!

Få till träningen

Den ständiga kampen. Förr var det inte en kamp för mig, det kom sig naturligt men nu, som mamma, är det faktiskt aningen svårare. Det krävs planering och pannben. Och gärna en partner som peppar – Det har jag turligt nog.
Jag försöker att planera in min träning vecka för vecka. Anpassar med övriga familjens schema och tar hänsyn till den ”nya” livstidssituationen. Om träningen är inskriven i kalendern så ÄR det svårare att skippa den.

Och. Sen tänker jag rent krasst, även då det tar emot och soffan/sängen skriker på mig, att jag VET att jag inte ångrar ett pass. Hur kort eller lugnt det än må bli. Bättre än inget! Bara gör det.
3sista snabba tips om att få till träningen:
– Om du har barn, oavsett ålder, involvera dem i din träning!
– Ta vara på transportsträckor. Kanske kan du springa eller cykla till jobbet? Del av resan i alla fall?
– Om du verkligen inte anser dig ha tid. De flesta har ändå en timmes lunch om dagen. Använd den!! Sätt inte upp hinder utan se istället möjligheter.

Rensa störningar

Jag tänker att en ska minimera så mycket vardagsstörningar som möjligt. Förenkla livet. Minska friktionen som Lovisa Sandström skulle sagt.
Steg ett kan ju vara att rensa sina feeds på exempelvis facebook och instagram. Avfölj konton eller personer som du stör dig på. De som inte ger dig positiva vibbar eller inspiration.
Kanske kan ett steg två vara att se över din morgonrutin. stressar du runt mycket på morgonen? Planera och lägg om. Diskutera i familjen hur ni kanske kan hjälpa varandra och på så sätt få en härligare start på varje morgon.
Ett steg tre skulle kunna vara att rent fysiskt rensa sådans som är ivägen. Sälj, spara, släng (återvinna) och på så sätt minska saker som stör.
Att rensa störningar kan mycket väl vara ett livstidsprojekt, eller i alla fall ett projekt över lång tid. Att ha bråttom  med detta kanske bara gör att det blir slarvigt gjort och sätter mer stress på vardagen. Låt ta tid och fundera ut vad som verkligen skulle minsta just dina vardagsstörningar.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

Write A Comment