Vad gör jag nu för tiden? (brödrecept) ⋆ johannacook.se

Det faller lite radioskugga över mig just nu. Jag är nämligen hemma och förbereder mig för att föda barn. Hur en nu förbereder sig på det när en inte har en aning om vad det är för fysiska och psykiska fighter en ska klara av inom kort. Jag är i alla fall peppad och känner mig så redo som jag kan bli. Nu väntar vi bara… Och under tiden boar jag här hemma så det heter duga.
Jag städar, tvättar, lagar mat och bakar så mycket jag orkar mellan all sömn och soffsittande.

Igår och idag har jag hunnit fyllt frysen med en hel massa kanelbullar, matbröd i flera längder (se recept längre ner↓)och klassiska hallongrottor för framtida besökare. Lägenheten är så ren som den kan bli och snart finns inte mycket mer att spendera tiden med… Planerar eventuellt att laga till någon typ av storkok imorgon och frysa in i portionstorlekar för latare dagar i sommar då en hellre sitter o myser med bebis än att laga middagar…

kakor bullarmatbröd

Receptet på matbrödet fick jag av min bakmästare till vän Carro. Använde ingredienser som jag hade hemma och fick till det riktigt bra. Så här:

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
1 dl mörk sirap / dadelsirap
3 msk olivolja / rapsolja
2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl grahamsmjöl
2-3msk psylliumfrön (valfritt)

Som vanligt; använd så mycket ekologiskt du kan!
Gör så här: Smula jästen i en bunke och lös den med vattnet (uppvärmt till fingervarmt). Rör ner sirap, salt och olja. Blanda ner mjölet, lite i taget till en kletig deg (jag använde basakin som fick göra jobbet). Fördela degen i två brödformar innan du ställer in dem i en kall ugn på mitten. Sätt ugnen på 200 grader och låt bröden jäsa i ugnen medan den blir varm. I receptet stod det att bröder skulle stå inne i ca 50 minuter. Håll koll. Jag tog ut mina aningen tidigare då jag ansåg dem färdiga…

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

4 Comments

  1. Men mums vad allt det där såg gott ut!
    Jag älskar att baka bröd och ska absolut testa receptet snarast!

    • gör det! Jag har redan hunnit äta upp den ena limphalvan som slapp undan frysen 🙂 Mycket gott!

Write A Comment