Träna rumpan i kombination med andra muskelgrupper ⋆ johannacook.se

Ja men såklart. En stark rumpa vill vi väl alla ha?!
Inte bara för att där ju finns kroppens största muskel, vilket ju bör nyttjas visst, utan också för att den är otroligt användbar och väldigt läcker när den når sin fulla potential. Rumpan är grym, stark och tål att tränas en hel del.

Det kan vara lätt att hamna i gamla hjulspår där rumpträningen består av en massa knäböj med stång  och utfall med kroppsvikt. Inget, absolut inget, ont om dessa övningar. De är fantastiska men kanske kan det vara en idé att ta träningen till nya höjder genom variation och kombination.

I klippet nedan ger jag er 5 tips på rumpövningar i kombination med andra övningar. Have a look!

Det finns en massa anledningar till att träna rumpan, här är några:

  • En stark rumpa stabiliserar bäckenet och ger genom det en bättre hållning och skonar ryggen från smärta.
  • Den starka bakdelen gör dig till en bättre, snabbare och mer explosiv löpare.
  • I rumpan finns kroppens största muskel, mer muskelmassa= högre förbränning.
  • Med en stark rumpa bemästrar du ett större antal övningar på gymmet så som utmaningar i vardagen.
  • Den starka rumpan är inte bara praktisk utan också läcker att se på och härlig att besitta
    .

Se nu till att lägga in mer variation i din rumpträning och jobba på att komma åt olika muskler i den kära bakdelen. Att kombinera övningar är ett effektivt sätt att optimera träningen och få med hela kroppen i arbetet mot en starkare kropp.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

Write A Comment