Träna med gummiband ⋆ johannacook.se

gummibanden

Helkroppspass med gummiband

Jag har satt ihop ett pass för dig som vill ge kroppen en genomkörare med endast gummiband som redskap. Jag använde mig av 3 olika typer. Olika motstånd och storlekar. Passet består av uppvärmning och sedan 3 block. Där första blocket är basövningar, andra blocket är basövning(arna) med en förlängd twist och tredje blocket tränar armar, axlar och bål.

Uppvärmning

Sidogång med minibands – 20 kliv åt varje håll
”rodd” uppifrån och ner, bakom kroppen. Nära. – 15 st
Bröstöppnare. Stora cirklar med raka armar – 20 st

pass-gummiband

Block 1 – Bas

Knäböj med minibands 12st
Stående rodd med gummiband 12 st
Bakåtkickar med minibands 12st på varje ben

Utför varje repetition med ordentlig muskelkontakt. Upprepa 2-3 varv innan du går på nästa block, vilken är en förlängning av detta block.

pass-gummiband-bas3

pass-gummibnd-bas2pass-gummiband-bas1

Block 2 – Bas + twist

Knäböj + sidokick 12st
Stående rodd + upprätt rodd 12 st
Bakåtkick + bakåtkick i enbensböj 12st på varje ben

Dessa övningar sker i ett flow. Knäböjen leder in i sidokicken och den stående rodden leder in i den upprätta rodden osv. En repetition är alltså de två övningarna i ett flow. Upprepa 2-3 varv innan du går till nästa block.

pass-gummiband ben

pass-gummiband-rodd

pass-gummiband kick

Block 3 – Triceps, axlar & bål

Triceps med miniband 12st
Raka axellyft med gummiband 12 st på varje arm
Bålrotationer med gummiband 12 st på varje sida

Utför alla övningarna på en sida i 12 repetitioner innan du byter sida/arm och gör samma antal på den sidan/armen. Upprepa 2-3 varv innan du är klar med passet. Klappa dig själv på axeln och känn nöjdheten spridas i magen. Du är grym!

pass-gummiband triceps

pass-gummiband bål axel

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

Write A Comment