Tillbakablick - vad har hänt sedan sist ⋆ johannacook.se

Det hinner hända en hel del på 11 månader. Livet pågår och det kanske inte känns som att det är speciellt händelserikt men när en försöker få det på print så inser en att det visst händer grejer. För mig har de senaste 11 månaderna, som varit 100% bloggfria, inneburit stora förändringar i livet. Lycka,  en gnutta ångest och utveckling i en salig blandning.

Resor

Jag har varit iväg på 2 större resor. Båda till Spanien. Den första en vecka tillsammans med Kira och min mamma till träningshotellet Playitas. Wow vilken vecka. Kiras första solsemester och jag tränade MASSOR. Tror att jag fick ihop ca 10 pass på våra 7 dagar på plats. Inte illa för en småbarnsmamma.
Den andra resan bar av till mamma och pappas lägenhet i Torrevieja. Hela familjen och vi stannade i en hel månad. Ljuva liv! Mycket sol, pool, mat och gäster som avlöste varandra. Sangria, färska frukter och indisk take away. Gummibandsträning varje dag på terrassen och cykelturer med hela familjen in till stan då och då. En månad att minnas med varm själ resten av livet.resor

Träning

Jag skulle säga att min träning gått både bra och dåligt det senaste året. Ni läste ju ovan om min grymma träningsresa till Playitas och i slutet av maj åkte jag och familjen ner till Göteborg för att springa Göteborgsvarvet. Halvmarathon för andra gången i mitt liv. 10 månader efter förlossning och jag var SÅ pepp. Sprang ett fantastiskt lopp och var galet stolt över en tid snabbare än den jag sprang innan jag blev mamma. Jag hade tränat otroligt målinriktat och tydligen gjort många rätt.

Så… en vecka senare skadade jag mig ordentligt för första gången i mitt liv. Jag var på möhippa och tävlade i ”fångarna på fortet”, hoppade från en platå till en annan vilket var ett otroligt dumt beslut. Det slutade med ortopeden, grov stukning, spricka i foten och kryckor.  Än i dag är jag inte bra. Gick hos sjukgymnast varje vecka för behandling lääänge och hade benhårt löpförbud i ca 4 månader då jag fick börja springa i 30 sek. SUCK. Där kommer ångesten in. En hel sommar utan löpning är för mig en aningen sämre sommar. Tyvärr.

Nog om det tråkiga. Övrig träning, dvs styrketräning, har gått bra och jag har känt mig stark (om än väldigt orörlig i fotled vilket ställer till för övrig rörlighet i en del övningar – jobbar på det) och motiverad. Skulle säga att jag tränat ca 3 ggr i veckan efter skadan. Det är ungefär 2 ggr mindre än vad jag skulle önskat men när jag kan/ får springa igen så vet jag att det ordnar upp sig. Det är en så mycket lättillgängligare träningsform där jag befinner mig i livet just nu.
De senaste månaderna har däremot varit en stor zon av noll träning. Jag har varit SÅ sjuk. Kira går numera på förskola och jag får tydligen varenda jäkla sjukdom som härjar bland de små. De senaste 7 veckorna har jag haft förkylning, öroninflammation, halsfluss, Influensan och förkylning nr2. Nu återstår hostan från helvetet men jag ser ändå ljuset. göteborgsvarvet

Familj

Vår lilla dotter har fyllt ett år. ETT ÅR! Det gjorde hon när vi var nere i Spanien i juli. Jag har avslutat min föräldraledighet och återgått till jobbet. Galen omställning. Min man var hemma med Kira i ca 4 månader och såg till att hon blev ordentligt inskolad på förskolan i december. Vad jag känner inför förskolestart är ett avsnitt för sig. ÅNGEST här med. Hon är ju så liten. Nåja, för mig är hon det.
I övrigt mår vår lilla familj på 4 bra. Vi slåss mot tiden varje dag och försöker att spendera den så mycket vi kan tillsammans. Kira får tid i lekparken, Sienna får en massa fotbollstid och vi vuxna försöker att unna oss själva och varandra tid att träna.

Ett STORT steg i vårt familjeliv är att vi faktiskt gått och köpt hus. Det är väl vuxenpoäng om något?  Vi flyttade in i november och trivs fasligt bra. Jag älskar att vi kan erbjuda våra tjejer stora ytor, en liten gård och en gata som andas Bullerbyn. En närmiljö som lockar till lek och aktivitet och landetluft att andas. Värmdö är vår nya kommun ♥

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

4 Comments

 1. Nu har jag läst ikapp dina nya inlägg och måste bara säga att det är SÅ KUL att ha dig tillbaka i bloggform Johanna! 😀
  Ser fram emot att få läsa om både livet och träningen och allt annat där emellan!

  • Fina Erika, vad glad jag blir! Du vet ju hur det är… skönt att vara utan men ändå inte (bloggen alltså) 🤣 kram på dig

  • Tack vad glad jag blir att du skriver så 🙂
   Mmm… fotskadan hade jag gärna varit utan men skam den som ger sig. Denna sommar, 2018, ska jag göra allt för att kunna öka på löningen (smärtfritt).
   Tack för att du läser!

Write A Comment