Styrkepass med kondition ⋆ johannacook.se

Som jag nämnde i det här inlägget har jag börjat med att lägga in mer och mer kondition i små portioner i mina styrkepass. För att just konditionen är något jag tappat väldigt mycket av det senaste året. Jag har som målsättning att komma igång med min löpning inom kort och det kräver absolut en kondition bättre än den jag idag besitter.

Jag ger er ett pass som visar på hur en effektiv träningsstund kan se ut för mig numera

Uppvärmning:
Rörlighet med pinne

Aktiveringsövningar: 
Liggande rodd med pinne 10st – aktiverar skulderbladen
Höftlyft i olika tempo 20st – aktiverar baksida lår och rumpa

⬆x2

Block 1 – 5 varv
Rodd 200 meter
Marklyft 10 st

Block 2  – 30 sekunder på varje, 4 varv
Corestabilitet på boll *
Stående stångrodd
Explosiva utfall upp på bänk (ett ben i taget)

* Ligg på en gymboll med tyngden på skulderbladen och fötterna (som placeras stabilt på marken). Pressa upp rumpan och aktivera bålen. Sträck upp armarna rakt och knäpp händerna ovanför bröstet (så att det formas en triangel). Rotera sedan stabilt bålen (häften på plats) och följ med med armar (fortfarande i form av triangeln) och blick åt sidorna. Höger och vänster i den takt som tekniken kräver. Hajar ni eller krävs det bild tro?

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

Write A Comment