Stressad eller fridfull i jul? ⋆ johannacook.se

Julefrid uti var hus.
Låter magiskt och lockande på så många sätt men är julen verkligen så fridfull alltid? Jag hör ofta om julstress och julbestyr som tar över härligheten och inte lämnar speciellt mycket tid till den där friden. Speciellt år som detta, arbetsgivarnas år. Dvs, då vi knappt har någon ”naturlig” ledighet alls.

”Ledig” men ändå mer jul-stressad än tidigare

Jag ska i ärlighetens namn säga att jag nog aldrig känns mig speciellt stressad över julen. Vi har alltid spenderat den hemma hos mina föräldrar vilket har betytt att vi haft förmånen att typ köpa julklappar och sedan bara dyka upp. Allt serverat. Snacka om fröjd.
I år har vi bestämt oss för att skapa en ny tradition (åtminstone att ha en att turas om med) och ska därför vara hemma hos oss. Kiras första jul också så det känns naturligt och väldigt bra.
Vi är en väldigt liten skara familj som ska fira (pga. vi ÄR en liten familj varav häften också bor i England) men det är ändå otroligt mycket att stå i. Ha! Som att jag inte borde fattat det bara för att vi inte haft julen hos oss förr. Jo det har jag såklart men det blir väldigt tydligt nu. Att vi dessutom är en vuxen kort i iordningställandet (pga väldigt förkyld man), att vi har varit bortresta precis nu innan jul och dessutom har en bebis och en 8åring att ta hand om… Det är lite mycket att stå i.

Vi klädde granen idag. Den blev precis så perfekt som jag önskat. DET ska jag njuta av! 

Perspektiv!

Saken är ju den att även om vi nu ska vara hos oss så vill jag ju gärna att de flesta av våra vanliga traditioner ska kännas igen. Men… Nu ska jag chilla lite och inse att det blir jul även om inte hovmästarsåsen råkade stå med på inköpslistan osv… Jag har ju för tusan den stora lyxen att få dela julen med de jag älskar. Alla har inte den turen, jag skäms för att jag stressar över egentligen totalt onödiga saker och skänker istället tankarna (och en slant) till de som är ensamma och de som har det svårt i vår värld.

Summa summarum. Om du stressar inför jul. Sluta med det. Backa tillbaka ett kliv och se julen så som den bör vara, härlig och fridfull. Strunta i om inte allt blir perfekt. Du är grym ändå… Som vanligt.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

  1. Så sant. Ibland stressar man upp sig för stressandes skull tror jag, trots att man inte vill eller ska… GOD JUL och Njut fina du 🙂

Write A Comment