Smoothies och mixer ⋆ johannacook.se

Jag har ett stort sug efter att börja med en massa Smooties igen. Jag är en väldigt perioder när det kommer till mellanmål och Smooties har nu länge varit en bristvara i min matdagbok… d3t ska bli ändring på det nu då det känns som att Smooties är typ toppen för en nybliven mamma som vill få i sig fin näring, frukt och grönt, som vill att maten ska vara enkel och som kan drickas under amning… perfekt.

Smoothie

Igår gjorde jag en enkel en på frysta hallon, fryst banan,kokosmjölk, holistic proteinpulver och kanel. Toppade.med hallon, godingen och ett blad basilika.

Tanken är att det ska vara gott, snabbt och mättande. Det blev det!

Problemet nu är bara att min Mixer (som är toppen i övrigt) är stor och inte speciellt vacker. Jag vill ha en Mixer/blender som tar lite plats, är läcker och ändå klarar frysta bär och grönsaker . Har du något förslag till mig? Den behöver liksom kunna stå framme för att det ska vara så enkelt som möjligt att slänga ihop ett mellis. Tips tack!!

Smoothie

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

4 Comments

  1. Smoothie, en frestande dryck av frukter och bar. Valj efter smak bland hallon, blabar, kiwi och mango. Tillsammans med vaniljyoghurt och banan blir smoothies bade nyttiga och mattande mellanmal. Detta recept ar gjort for 1 portion. Nar du andrar antalet portioner sa andras ocksa mangden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behover justeras.

  2. Jag har en Kitchen aid blender, super bra och snygg. Den står alltid framme. På kvällen laddar jag den med frystabär mm så är den bara sätta på innan jobbet, sparar massa tid + att bären hinner tinas 🙂

  3. Jag tycker wilfa och OBH nordica gör snygga blenders som man kan ha stående framme.
    En mixer plockar man väl fram till användningstillfället och då gillar jag Braun multiqick stavmixer, till den följer det med bra tillbehör så du till exempel kan göra puré, mosa grönsaker osv ifall du enkelt vill göra lite barnmat också 🙂

  4. Jag har en stavmixer från clasohlson, fungerar perfekt till både att göra guacamole och mixa frysade bär till smoothies 🙂 Inte så dyr heller, ca 199 kr tror jag, och den tar inte alls mycket plats, går att dela i 2 och får plats i en låda.

Write A Comment