Släng inte maten ⋆ johannacook.se

spara-maten

Använd maten – Släng den inte

Jag ska erkänna en sak. Jag är ruskigt dålig på att använda upp all mat. Jag slänger alltså på tok för mycket och vet med mig att det krävs en stor förändring på det området. Därför har jag bestämt att december månad ska bli en kickstart för ”släng inte maten” här hemma. Jag behöver liksom sånt. En regel eller utmaning för att jag ska göra det helhjärtat. Idiotiskt kanske men så fungerar jag.

Så. Under den här månaden ska jag alltså slänga så lite mat som möjligt och använda fantasin för att komponera ihop rätter av det som håller på att bli gammalt. Svårt och en riktig utmaning för mig. Men jag ska göra mitt allra bästa och hoppas på att jag i slutet av månaden har blivit en hejare på det där med att använda all den maten vi köper. Viktigt för både världen och vår ekonomi.

Idag startade jag starkt med att slänga ihop bananpannkakor då vi hade både trötta (väldigt!) bananer och ägg som visade sig bara ha dagar kvar innan bäst föra (jag vet att ägg går att äta långt efter… men jag är lite kinkig).

banan

bananpannkakaTrötta bananer, men inte på insidan. Jag använde 3 av dem (de var små) och mosade med 3 av äggen. Hällde i lite bakpulver, vaniljpulver och salt i smeten för att sedan steka små plättar i smör. Enklare, och godare, än så kan ju nästan inte en lunch bli. För er som funderar vad som hände med den fjärde trötta bananen så blev den slantar och bor nu i frysen i väntan på att bli smoothie.

Score!

bananpannkaka

Det hela blev två normala portioner. Jag var hungrig, som vanligt, och åt 2/3 av allt. Tillsammans med keso, mango, pecannötter, äppelmos och kokosflingor.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment