Signaturpasset ⋆ johannacook.se

Jag har ett återkommande styrkepass som jag ser till att köra minst en gång i veckan numera. Passet är ett helkroppspass med basövningar. Ett pass som utvecklar min styrka och får mig att sakta men säkert återgå till de vikter jag gärna klarar lyfta på gymmet och i vardagens verklighet. 

Viktigt att matcha lyftarskorna med viktplattorna! 

Just mitt signaturpass innehåller drag, böj och pressar. Jag har en grund i passet som lyder 5×5 vilket innebär att jag utför övningarna i 5 repetitioner x 5 set. Övningarna är stora grundövningar som kopplar in större delar av kroppen i varje övning och upplägget utmanar mig att utveckla min styrka. 

Marklyft – Knäböj – Axelpressar  

⬆ Dessa övningar är ALLTID med i signaturpasset och sedan anpassar jag ytterligare övningar efter dagsform, tid och eventuell träningsvärk sedan tidigare. 

Bänkpress – Rodd – Frivändning 

⬆En (och ibland två) av dessa övningar blir sedan avslutning på passet. I samma anda som de andra – 5X5. 

Nu har jag kommit så långt att jag klarar hela min egen kroppsvikt i marklyften, ungefär två tredjedelar av min kroppsvikt i knäböjen och en tredjedel av kroppsvikten i axelpressarna. Jag känner mig glad och stark i min träning och trivs med att fortsätta jobba mot tyngre plattor på stängerna. 

Har du något signaturpass som du ofta återkommer till och som får dig att längta till nästa pass så snart du är klar? 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

  1. Kör i samma stil, kör signaturpasset två gånger i veckan och annars fokus löpning och andra pass. Så effektivt! Jag älskar det…:)

Write A Comment