Scones till frukost ⋆ johannacook.se

Helgfrukostar är något alldeles extra. Något att älska och längta efter. Något att lägga lite extra kärlek och energi på för att sedan njuta till fullo av. Idag startade jag dagen med att kasta ihop några bananscones som vi avnjöt på vår soliga balkong.

sconesfrukost

1 dl fullkornshavregryn
1,5 dl dinkelmjöl
1 krm äkta vaniljpulver
En nypa salt
1 rågad dl naturell yoghurt
1 mosad mogen banan

Gör så här:
Värm ugnen till 225grader.
Blanda gryn, mjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Mosa bananen i en skål och blanda ut med yoghurt.
Blanda samman allt till en tjock smet/lös deg och klicka ut 4 st runda klickar på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10-13 minuter.

Sconesen blir av krämigare konsistens pga bananen och de är ljuvliga att äta med bredgott och en god ost på.  Tar max 15-16 minuter och är alltså klara när kaffet hunnit rinna ner typ. Så himla gott att duka upp med rykande färska scones till helgfrukosten. Do it!

sconesfrukost
En helgfrukost utan min yoghurt, granola och bär är inte en riktig helgfrukost för mig. Så klart fick även det plats idag. Med en kopp te och en shot med juice på apelsin, ingefära och mango. En ruskigt bra start på vår sista lediga dag för den här helgen. Nu njuter vi till fullo av denna dag och laddar upp för en härlig kommande vecka.

sconesfrukost

GODMORGON! 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

2 Comments

Write A Comment