Resan mot halvmaran ⋆ johannacook.se

Jag har spenderat det senaste halvåret med att vara post-gravid. Tränat försiktigt och varit otroligt analyserande av kroppens signaler på eventuella svagheter. Jag har stärkt och jobbat hårt med att INTE springa för mycket för tidigt. Något som jag saknat enormt. Löpningen.

Nu, när vi entrar det nya året och Kira samtidigt passar på att snart fylla 6 månader anser jag det vara på sin plats att jag får komma igång med löpningen igen. Mer på riktigt. De få pass jag redan utfört har liksom varit på test. Nu ska jag få följa en plan. Wow vilken fest.

Löpning efter program
Som ni kanske läste här så planerar jag att springa halvmarathon i Göteborg i maj. Det kan hända att det är ett för högt uppsatt mål men jag siktar ditåt och kommer att vara snäll mot mig själv även om det kanske inte går som jag täkt den här gången. Hur som helst. Planen för att klara den respektingivande distansen 2,1 mil är att utföra träningen i två skov. Först ska jag följa ett såkallat grundprogram – för att se om kroppen min klarar stegringen av distans så som jag önskar. Grundprogrammet pågår i 8 veckor. Efter det ska jag gå på ett program för (aningen vana) löpare mot halvmarathon. Också det 8 veckor.

Ingen press

Den med lite mattekunskaper ser ju att det inte riktigt går ihop. Det är ju mer än 16 veckor till loppet. Ja, det är sant. Jag väljer att ha EN veckas paus mellan programmen då jag satsar på annan typ av träning. OCH så har jag gett mig själv utrymme för o jag eventuellt behöver pausa pga annat, så som förkylning, sjuka barn eller helt enkelt för att jag vill vila lite. Jag vill så gärna att detta ska vara roligt och därför vill jag inte att pressen på mig själv i detta ska vara för stor. Väldigt liten ska den vara faktiskt.

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

  1. Så klokt upplägg! Även om man inte vill såklart, så innebär våren ofta träningsuppehåll med förkylning eller liknande. Kan tänka att risken för ofrivilliga uppehåll är ännu större när man har barn också. Med lite utrymme i planeringen blir det ju ingen big deal liksom 🙂

Write A Comment