Paj på närodlade äpplen ⋆ johannacook.se

applen

Det blir inte mer närodlat än när en kan gå ut på mammas och pappas tomt och knycka några röda vinteräpplen att ha till pajen. Precis vad jag passade på att göra innan jag åkte hem till Stockholm igår. Det är något speciellt med all mat som kommer från trädgården. Varesig det är äpplen, de färska kryddorna från kryddlandet eller potatisen som precis dragits upp i klasar ur jorden. En härlig, miljövänlig och ekonomisk känsla. För att inte tala om att det ju faktiskt nästan alltid också är betydligt godare. applenapplen3Mina föräldrar har bott i sitt hus i över 35år men de är osäkra på vilken sorts äpplen som växer på vinterträdet. Mig kvittar det egentligen men kanske vore det dags att ta redan på det ändå kan jag tycka. Perfekta är de i alla fall att göra både mos och paj på.

Idag får jag besök och då ville jag bjuda på paj. Sagt och gjort. Äppelpaj med vaniljvisp blir det. Mycket trevligare än så kan ju inte en fikastund bli. Är det något jag går igång på så är det fruktpajer. Jisses vilken fest det blir bland smaklökarna. Nu står pajen rykande varm och väntar in besöket…

appelpaj appelpaj

Tips från coachen
  • Skala äpplena så blir de trevligare i pajen. Det tycker till och med han här hemma som vanligtvis inte äter äpple
  • Skär de i tunna tunna skivor, av samma anledning som ovan. Jag gillar när äpplena blir ett med kakan och inte ett krispigt bite på sida om…
  • Använd lite bakpulver även i en paj med smuldeg. Oj vilken skillnad det blir!

applen

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

4 Comments

  1. Ännu ett tips från coachen: Klyfta äpplena och stek dem en stund i smör, kanel och socker, innan de läggs ner i pajen/kakan. Ljuvligt!

Write A Comment