På en skala från 1-10  ⋆ johannacook.se

”På en skala från 1-10, hur vältränad skulle du säga att du är just nu”

Jag fick ett samtal från en säljare på en av de stora gymkedjorna igår. En trevlig tjej att prata träning med. Hon frågade  frågan ovan  (där 1 var otränad och 10 var riktigt vältränad). Jag fick fundera ett tag men kom sen fram till följande.

Jag är just nu en femma

5. jag skulle säga att jag ligger på en femma. Jag är relativt nyförlöst (snart 4 månader) och om jag utgår från det så skulle jag säga att jag är vältränad. Absolut. Men om jag jämför med hur jag normalt ser på om jag är vältränad eller ej så är jag inte riktigt där än (inget konstigt med det). Främst handlar det om att konditionen är under isen sedan graviditeten och min brist på löpning. Styrkan är naturligtvis inte heller där jag önskar men jag känner mig ändå väldigt stark och på klar uppgång.

skala

Konditionen kommer att få bli fokus under vintern och jag satsar på att ligga på i alla fall en 7a när våren gör entré. Delvis för att jag hoppas på att konditionen återgått till något mer normalt då.

Tiden efter förlossningen har spenderats med att bygga bas styrka och återfå kontrollen över de muskler som försvagats under graviditet och förlossning. Jag känner att jag är på god väg och lägger numera in lite mer kondition i mina pass för att förbereda mig inför löpningens återkomst…

Snart kommer ett pass upp här på bloggen som jag körde med en vän häromdagen. Inlägget kommer att visa ett fint exempel på hur jag smyger in konditionen i min styrketräning.
To be continued…

Var på skalan befinner du dig just nu?

ps. jag tolkar skalan som en skala för mig. Alltså otränad vs vältränad för mig. Inte att 10:an är elit tränad…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

2 Comments

  1. Oh spännande fråga! Skulle säga att jag jobbat mig upp till en 7:a kanske. Som förhoppningsvis snart tippar över mot en åtta… 🙂 Sen vet jag inte riktigt vad jag vill att 10:an ska vara om några månader, då en inte kan va bra på allt precis jämt. Det ska bli spännande att känna efter snart varthän det bär!

    • Så härligt att redan ligga på en 7a. Bra jobbat!
      Jag gillar tanken på att få jobba mig upp mot en 10a inom de närmsta , säg 6-7 månaderna. Jag vet heller inte exakt vad 10an innebär för mig just nu men den innehåller definitivt både mer styrka och kondition. Tyngre marklyft och mång/långa löpturer 😊 längt!

Write A Comment