Mina dagar som föräldraledig ⋆ johannacook.se

Jag trodde i ärlighetens namn inte att jag skulle trivas så bra med att vara föräldraledig som jag gör. Jag trivs inte bara, jag älskar det. Älskar att vara hemma med vår lilla Kira och är så oerhört tacksam för att vi har det så bra att det fungerar. Det har redan gått 5 månader sedan jag gick hem från jobbet och aldrig i livet hade jag kunnat ens gissa på att 5 månader skulle kunna gå så snabbt. Läskigt det där hur mycket av det som sägs faktiskt stämmer ”tiden springer iväg när en har barn”…

föräldraledig

En helt vanlig dag hos oss ser vanligtvis ut typ så här:

Vakar kring 7.30 men ligger kvar och myser i sängen länge. Ringer oftast någon av våra kompisar (som också är hemma föräldralediga) eller mormor och morfar på videosamtal. Vi kliver upp och proceduren att göra Kira redo för dagen startar. Ni vet, tvätta, byta, droppar och klä på… Själv hasar jag runt i morgonrock alternativt att jag redan kastat på mig träningskläderna som ligger framlagda sedan dagen innan. Planeringsdrottning ni vet. ALLTID träningskläder. Det finns två anledningar till det. 1. finns inget skönare. 2. Då är jag alltid redo för ett pass när tillfälle än ges.

Jag äter frukost och Kira vevar runt på lekmattan.
Klockan är oftast närmare 10.30 kanske till och med 11 innan vi kommer iväg om vi inte har en tid att passa… hur nice?!
Packar in oss i bilen och drar mot gymmet. Checkar in Kira hos de underbara barnpassarna på gymmet eller tar med henne in i gruppträningssalen.
När vi är hemma igen äter jag lunch, vissa dagar. Ibland glömmer jag det nu för tiden och det hatar jag. Enda nackdelen med föräldraledigheten? Well. Jag börjar bli bättre. Vi busar, rullar runt, sjunger och läser lite innan Kira får mysa ner sig i vagnen och vi tar en långpromenad i Nyckelviken. Kira sover, jag lyssnar på poddar. På vägen hem svänger vi in på Ica (ja, typ varje dag – höjdpunkt juh) och handlar något viktigt. Swosch så har liksom klockan blivit snart 16 och pappan och syrran i familjen kommer snart hem.

Så kan en dag på mitt ”arbete” se ut nu för tiden ♥

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment