Med siktet på löparskor ⋆ johannacook.se

Ni vet hur det kan vara när en inte får/har möjlighet att göra en speciell sak. Då är viljan större än någonsin att göra just den saken. Så är det verkligen för mig (som ni säkerligen märkt) när det kommer till löpningen nu. Jag har inte sprungit sedan  vecka 17 i min graviditet. Jag var gravid i 42 veckor och nu är Kira 9 veckor gammal. Do the math your self… efter som precis varit med om en graviditet och en förlossning så är det inte riktigt läge att springa ännu.

Jag vet att vissa springer två veckor efter förlossningen utan problem men sen finns det också de som får ilskna problem längre fram med bäckenbotten och det vill jag i största möjliga mån undvika. Jag vågar inte lita på att min kropp är så stark som den en över vara för att komma igång med löpningen  ännu. Du som vet med dig att din kropp är stark nog: Grattis och heja! Själv har jag bestämt mig för att vänta ytterligare 3 veckor och sedan väldigt sakta börja införa lite jogg i mina föräldralediga dagar. Eftersom jag ammar och planerar att göra det ett tag till så kommer jag att öka distans och fart i en väldigt försiktig takt och lyssna lyssna lyssna på kroppen min.

LöparskorMed nya Saucony A6 i handen. Älskar känslan, färgen och viktlösheten på skon. Ska bli så spännande att få springa snabbt i dem i framtiden. För er som funderar; helt osponsrat inlägg. Skorna har jag köpt själv!

Hur som helst. Vad gör en så länge en inte springer då? Jo en shoppar löparskor för framtida succé. Ja, precis vad jag gjort. Jag tittar och läser recensioner av löparskor i olika genre och letar reaskor av bästa sort (som sagt, en är inte stormrik som föräldraledig). Hittills har jag klickat hem ett par. Ett par som jag planerar att bli snabb i längre fram, inte direkt några som passar sig för ett försvagat bäckenbotten som kanske behöver lite dämpning men sen… då jäklar ska dessa sköningar få vara med på resan mot snabba tider. Peppen!

saucony

Nu ska jag fortsätta letandet efter ett par skor som passar mitt steg och som håller för längre distanser, mer dämpning och lite mer skonsamma att komma igång i. Jag letar vidare…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

6 Comments

  • Åh jag har också kikat på kinvara och funderar på att testa skon. En sko för de lite längre rundorna…

 1. Jag har ett presentkort i plånboken som jag fick när jag slutade på jobbet. Presentkortet ska bli (del av) ett par löparskor, men jag orkar aldrig gå ner på stan… Är också i behov av ett par snabba rackare 🙂

  • Bra jobb!!
   Så kul ju att leta skor som (kanske) kan hjälpa till i träningen 😊
   Kämpa! Du orkar ta dig till stan 😂

Write A Comment