Matprat ⋆ johannacook.se

matprat Idag var jag och Kira på vårt första event tillsammans. Matprat! En pressdag med utställning av säsongens produktnyheter. Kul tänkte vi och gick dit för att få inspiration och sedan få sprida den vidare till er. Det som genomsyrade dagen var helt klart vegetariskt. Vilket jag ser på med både förtjusning och en del oro. Toppen att det blir mer och mer vegetarisk mat i våra butiker och hem, både för vår värld och våra kroppar, och såklart väldigt spännande med alla nya smaker. Men, för egen del så oroar jag mig hur jag ska övertala mina familjemedlemmar på bästa sätt att införa mer vegetariskt. Jag får helt enkelt börja testa mer och hoppas på att någon av dagens inspiration kan locka även deras smaklökar till mer vegetariskt på matsedeln.

Något av det jag föll allra mest för idag var pulled vego från garant som kommer med en hel linje: Hej vego! 
Väldigt gott tillsammans med deras salsa. Detta ska jag helt klart bjuda på här hemma och jag är övertygad om att det blir succé. Dessa finns att köpa på Willys och Hemköp.

matprat1 Smakproverna på Garants Pulled vegomatprat2  matprat4Jag träffade på nystartade företag så som Appen Gastronaut där du kan beställa hemlagad mat direkt i appen och sedan hämta upp det inför lunch eller middag. Mat lagad med kärlek och genuin kunskap för världens olika kök.

En annan spännande nyhet var Macacos som är superfrukter plockade och genast nedfrysta för att behålla så mycket näring som möjligt. Härligt förpackade i smoothieform och i tre olika smaker; Aqaí, Cajá och Gravoila. Jag smakade dem alla tre och gillade starkt. Finns att köpa på Ica i frysdisken kring bären. Jag tänker att de blir perfekta att ha som bas i smoothies eller som topping på yoghurt eller gröt. Kanske även rakt upp och ner med lite granola på toppen? Oändligt användande.

Fazer visade ett nytt chiabröd, som lanserades idag om jag inte minns fel, ett saftigt och näringsrikt bröd som gav mersmak. Dessutom visade de upp nyheter bland deras redan ljuvliga choklad. Tre nya smaker fick jag testa och ser fram emot att spendera lördagskvällarna med fler av dessa chokladkakor. Balansen ni vet. De nya smakerna är Ice coffee/Brownie, Mint/Choco drops och Rasberry/Liquorice. Ja men ni hör ju! Upplagt för smakfest.

matprat

Tillbaka till det här med de spännande vegetariska (veganska) nyheterna. Risenta kommer inom kort ut med 4 olika baser för biffar, burgare och bollar. Du tillsätter bara vatten och formar sedan din vegetariska lunch/middag. Låter som något tillräckligt lätt även för mig att våga mig på i den (för mig) nya vegetariska världen. Dessa fungerar sedan att steka, ugnsbaka eller grilla. Utmärkt. Jag ska testa mig fram under den närmsta tiden.

matprat3

Som om inte all denna matinspiration var nog fick vi även njuta av lunch som självaste Fazer Culinary team tillagat. Samma meny som de tävlar i OS med senare i höst. Lyxigt om något!

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

7 Comments

 1. Hi Johanna! The picture you took from the Gastronaut table is actually 100% vegan and organic, cooked by the wonderful Selina. Even the burger! It is made with mostly mushrooms but you would never know! I call it vegan for meat-lovers 😉 Selina will open her new kitchen on Gastronaut soon so i hope her food will help you convince your family to eat more vegan/vegetarian 🙂

  All the best! /Akis
  (Disclaimer: I work for Gastronaut)

  • Hi Akis,
   The food looks amazing and im sure even my meat-loving husband would turn vegan just by the look of it 🙂

 2. Vilken härligt matinspiration du bjöd på med detta inlägg! Så roligt med lite nyheter och inspiration, jag gillar verkligen att hitta variationen med kött och vegetariskt, och jag har lite samma problem som dig, att få min sambo intresserad. Men att prova lite nytt skadar ju inte, kanske fångar det intresset! 🙂

  • Kul att du gillar!
   Ja det är inte alltid lätt när en behöver anpassa maten efter fler än sina egna smaklökar. Men jag tror på det här med att testa nytmheter och experimentera fram något som kan passa hela familjen.
   Vi får kämpa på! 😊

  • Out of sight Principle, granting I would be in possession to assert that given the volume of views this has received it will be detrbaiilisy meditating about trying to touch up the spelling and the english! Produced a awfully good read though, dynamite matter.

  • Les postes régaliens dans une monarchie ?Tenè, tenè, tenè !Bon, blague à part, comparer ce qu’on nomme fonctions régaliennes en France avec la situation d’un état fédéral comme la Belgique, avec des niveaux de pouvoirs extrêment morcelés, est totalement incongru.Un simple exemple : attribuer un privilère régalien au Ministre de la Justice dans un pays où les compétences législatives sont aussi largement attribuées aux gouvernements régionaux est ridicule.

Write A Comment