Mammaträning ⋆ johannacook.se

Vi är ett gäng nyblivna mammor (vänner) som dragit ihop mammaträning en dag i veckan där vi möts upp och genomför ett träningspass tillsammans utomhus. Ja skriver ihop ett pass som utmanar oss utan att vara för hårt för våra nyförlösta kroppar, ett pass som kan anpassas efter nivå eftersom en av oss har bebis på 9 veckor, en på 8 månader och två av oss däremellan. Det är toppen! 

Vi har naturligtvis med oss våra bebisar och det är här det kommer in ett och annat störningsmoment. Om någon hade talat om för mig för ett och ett halvt år sedan att jag skulle komma tycka att det här var ett good enough träningspass så skulle jag skrattat. Att ha en pass-planering som ungefär 20 gånger under en timme blir avbrutet av diverse barnbehov. HA! Verkligheten.
Även om alla våra 4 barn ”sköter” sig otroligt bra så är det klart att det krävs en del underhållning och omsorg för de små liven. De pausar liksom inte direkt sina behov för att morsorna vill svettas en stund. Nej nej. Men det fina är att vi alla är i samma situation och vi sjunger barnsånger och bär runt på egna och varandras barn så att det tillslut fungerar ändå. Vi blir svettiga och får oss många skratt på köpet. Det är så här träningen ser ut just nu och det är okej!

milfpass2Gänget, efter dagens pass (som jag gissar kommer att ge oss alla en del träningsvärk!)

En vacker dag kan jag fokusera på träningen fullt ut (det kan jag redan nu de gånger jag smiter iväg utan Kira såklart) lite oftare och då kommer mitt fokus troligtvis att vara oändligt. Tänk hur livet och våra prioriteringar förändras. Det är lite roligt ändå att se hur en anpassar sig efter situation och hur normalt något kan bli som bara för en liten stund sedan skulle varit otänkbart (jo, en grupp mammor med vakna, stimmiga barn som ”tränar” i en park (squatar samtidigt som de kör en Imse vinse spindel ramsa med tillhörande handrörelser) var inte riktigt något jag kunde se mig själv vara delaktig i tidigare).

Nu låter det kanske som att vi inte tränar när vi ses. Det GÖR vi, det är bara det att träningen lätt drar ut lite på tiden och att en då och då får ofrivilliga pauser då ens (eller någon annans) barn behöver sövas/tröstas/matas/underhållas. Jag älskar att vi gör det här och att träningen fortfarande blir av trots att det inte är lika enkelt som tidigare. Att vara en aktiv mamma känns som en självklarhet och även om träningen inte lika ofta består av fullt fokus och fullastade skivstänger så är den utvecklande och ger massor av endorfiner.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

6 Comments

  1. Bästa gänget! Och bästa coachen 😉😘 saknade er idag!

  2. Drömmen att få vara mammaledig med sina vänner! Jag har varit ute på ett par rundor ensam men det blir inte riktigt samma sak så jag har fått nöja mig med träning på kvällar när pappa är hemma. Känns inte läge att lämna på minisats än, faktiskt. Önskar fler gym var ok med att ha bebis med på eget ansvar.

    • Ja jag är verkligen lyckligt lottad på det sättet (och på en massa andra sätt). Jag kan absolut hålla med dig om att jag önskar fler gym skulle gå med på det men förstår samtidigt att det handlar om försäkringar och liknande.

      Finns ingen i din föräldragrupp som intresserar sig för träning kanske?

    • Ps. jag testade barnpassningen på vårt gym igår för första gången. Vi tränar på actic. Jag tränade i ca 35 minuter och Kira sov i 30 av dom. Gick utmärkt!

Write A Comment