Lunchsallad med lyxkänsla ⋆ johannacook.se

salladJag har blivit smått besatt i att äta sallader av olika slag till lunch. För att jag numera äter lunch hemma, ensam typ varje dag. Vilket betyder två saker 1. att det ska vara enkelt och relativt snabbt 2. att jag inte behöver anpassa valet av mat efter någon annan än mina egna smaklökar. Lyxigt!
Sallader är perfekt då. Det är enkelt, snabbt, lätt att variera och ruskigt näringsrikt när en sätter den sidan till. Idag slängde jag ihop denna, så gott att jag längtar till imorgon då jag kan äta samma lunch igen (middagen är redan planerad annars hade det kanske blivit två av samma sort på samma dag, ops). Kalla sallader i all ära, men när en värmer delar av den så blir det lite mera ”riktig” mat enligt mig.

Så här:
Stek snabbt på grönkål och paprika i olivolja och flingsalta. Lägg som bas på tallrik. Lägg i ett par skivor chevreost i den heta pannan och låt värmas lite lagom utan att det flyter ut. Dela körsbärtomater i olika kulörter och strötsla på salladen tillsammans med små bitar av honungsmelon och en rejäl kokt rödbeta delad i mindre bitar. Lägg osten på toppen och avsluta med lite krossade valnötter en vända med pepparkvarnen och en skvätt balsamico som sista touch.

salladenDet är hårt åtgång på grönkål här hemma nu och jag diggar att den på vårt Ica säljs som ekologisk för nästan samma pris som den oekologiska. Det ska vara lätt (och inte allt för dyrt) att välja ekologiskt så långt det går tycker jag.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

Write A Comment