Löpningens återkomst  ⋆ johannacook.se

Igår var dagen med stort D. Dagen som jag längtat efter sedan vecka 17 i graviditeten. Dagen då jag återupptog löpningen igen efter 45 veckors uppehåll. yes! wow! och massa jubel!

Jag hade som som ni vet turen att kunna träna genom hela min graviditet och mycket av den träning jag då genomförde var för att underhålla musklerna och förbereda kroppen för en lättare och snabbare återhämtning.  mitt mål var hela tiden att slippa avstå löpningen så mycket som möjligt och även om jag har tyckt att det varit nästintill outhärdligt att vänta 20 veckor efter förlossningen så är jag SÅ glad jag jag gjort det. Jag har verkligen byggt upp från grunden och gjort allt jag kan för att se till att min kropp är stark och hel innan jag påfrestar med något så tungt som löpning. För vissa går det betydligt fortare och för vissa tar det väldigt mycket längre tid.

Äntligen var det dags och jag tog med hela familjen till löparbanan där vi alla sprang några varv. Jag var i extas och allt kändes så bra! 1.5 kilometer blev det första passet och jag älskar känslan av att ha mer att ge. Jag vrållängtar till nästa pass som jag hoppas kunna springa om några dagar. Då kanske jag slår till med 2 kilometer eller så… lyckan!
Jag sprang med Kira i löparvag och hon var hur nöjd som helst den lilla stunden som det tog. Jag håller alla mina tummar på att hon fortsätter att gilla vagnen även på längre turer i framtiden.  Vilken grej det vore….

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

Write A Comment