Löpningen efter graviditeten del... 27?! ⋆ johannacook.se

Det går framåt och jag upptäcker nya saker (med mig själv) nästan varje dag nu. När vi pratar löpning alltså. Det är som om jag är pånyttfödd i löparvärlden och jag får liksom lära om från noll igen. Eller Äsch… Så är det naturligtvis inte men det kräver en hel del engagemang, vilja, envishet och planering för att få den här postgravida kroppen att bli löpar-duglig igen.

Förklaring på löpar-duglig: Alla duger naturligtvis som löpare. Det jag menar är bara att jag vill att tekniken ska sitta igen för att kroppen ska hålla. Att konditionen måste upp för att kunna bemästra länge distanser osv.

Jag är uppe i 6,5km nu. 2 gånger har jag sprungit den distansen den senaste veckan. Den ena gången med vagn och den andra gången fri löpning. OJ OJ OJ vilken skillnad det är. Missförstå mig inte. Jag ÄLSKAR att ha vagnen att springa med när inget annat alternativ finns. Att kunna ge sig ut i friska luften med en sovande bebis är guld värt men tro mig när jag säger att det är tungt för en relativt nybliven mamma att springa med vagn… Den fria löpningen därefter blir istället grym (mare) och en känner sig kulsnabb (ja… ibland i alla fall).

På snöiga vägar hemma på landet förra veckan

Jag har halkat ett pass efter i min 16 veckor långa planering (för att ta mig till Göteborgsarvet i maj) eftersom veckans dagar och min planering inte är som den en gång i tiden var. Fläckfri. Not so much anymore.
Ett pass efter är verkligen ingen big deal och jag är mer än nöjd ändå. Det där passet kommer att springas. Tro mig. Bara lite lite senare än originalplanen. Typ 3 dagar kanske…

Idag blir det träningsvila. I alla fall löparvila för att imorgon förhoppningsvis få till det där missade passet. Ytterligare en 6,5:a. En ansträngande sådan är planen. Där jag tar i och kommer upp i puls ordentligt i mitten av passet… Jag använder dagen idag till att ladda mentalt.

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

3 Comments

 1. Hej
  Jag är väldigt nyfiken på vad du tycker om löpvagnen jag är själv på jakt efter en till mig och min dotter 😃
  Hur är sittdelen och den fungerar att använda i snön ?
  Å bra jobbat vill själv komma igång med löpningen igen efter graviditeten 😃

  • Hej Ylva,
   Jag älskar vagnen och anser den vara en riktigt bra utrustning för en löparsugen förälder. Det är naturligtvis betydligt tyngre att springa med vagn men ändå så ofantligt mycket bättre än att träningen inte skulle bli av. Jag springer det som för mig just nu är korta till mellanlåga sträckor med vagnen men låter ”lång”passen vara till de tillfällen jag har för fri löpning (dvs utan vagn).
   Sittdelen är toppen och det går att justera lutning på ryggstödet. Min Kira sover nästintill alltid i vagnen och har det riktigt gott där i. Sufletten går djupt ner och skyddar mot både blåst och sol.
   Hjulen är stora och därför fungerar det på de flesta underlag. Jag har sprungit på både snö, grus och rena asfaltsvägar utan några större problem. Jag rekommenderar!

Write A Comment