Listan som uppdaterar ⋆ johannacook.se

Jeanna skrev en lista som hon i sin tur hittat hos andra. Jag coppar och kör samma. För att listor ju är fantastiskt roliga att både skriva och läsa, visst?

__________________________________

Vad stressar dig? Vårt projekt att totalrenovera köket. Vi är fortfarande i planeringsstadiet och jag inser att det kommer att bli en tuff tid utan kök och istället en massa stök. Jag vill bara att det ska vara klart. Nu.

Vad ska du göra ikväll? Jag ska spendera kvällen med mina två favoriter. Hemma. En helt vanlig dag med andra ord. Laga middag, äta den tillsammans , läsa lite i en bok och lägga upp planen för morgondagen.

Vad är svårt? Att acceptera att min kropp inte orkar som den brukar. Att min energi inte är på topp (fortfarande helt okej men ändå långt ifrån min normala energinivå) och att jag behöver anpassa mig. Det är svårt… men behövligt.

Vad är lätt? Att vara tacksam för vad livet erbjuder. Herregud så bra jag har det. Dagliga påminnelser om det!

Vad blir det för middag idag? Idag lagas det sprödbakad torsk med ris och remouladsås hemma hos oss. En favorit för oss alla tre. Win!

Vad vill du göra mer? Jag vill så gärna skriva: löpträna! men eftersom det inte finns på världskartan (inte nu och inte på ett långt tag framöver) så struntar vi i det och så skriver jag istället att jag vill promenera mer. För det vill jag verkligen. Och behöver. Det är tiden bara, det tar ju sån tid.
En annan sak som jag vill mer av är att träffa min fantastiska mamma och pappa mer – Tur för mig att jag får göra det till helgen.
Och så vännerna. Dem som jag har vardagarna fyllda med arbete, familj och basala behov. Dem träffar jag för sällan… vill mer. Ge mig mer!

Vad går du igång på? Listor som talar om för mig vad jag ska göra (och som jag får bocka av). Jag har en lång to-do vad gäller både hem och arbete inom de närmsta månaderna. Listor hjälper mig att sortera, de får mig att må bra. Kickarna i vardagen. Easy pleased. lista

Vad gråter du av?  Vad gråter jag inte av? Jag är väldigt blödig och gråter ofta av lycka men också väldigt lätt av film och serier. Jag har nära till känslorna jag.

Vad gjorde dig arg senast? Jag tror att jag blir arg lite då och då faktiskt, som sagt – känslomänniska, men har svårt att komma ihåg varför och liksom i vilka situationer det händer. Jag bli så klart arg för orättvisor osv men kan faktiskt inte komma på när jag sist var arg… (det betyder alltså att jag har dåligt minne och inte att jag är en oarg person). Jo! Jag var arg på resebolaget för ett par veckor sedan som inte riktigt ville hjälpa oss att avboka resan vi beställ och behövde avbeställa pga Zika-viruset. Tur för dom att vi har en grym hemförsäkring, annars hade jag aldrig gett mig…

Vad åt du senast? Mellanmål på jobbet. Chiapudding med kiwi på toppen. Mättande som attan var det.

Vad är fånigt? Ha, jag är nog en ganska fånig person. Jag är väldigt cheesy och fånar mig ofta med röster och kroppspråk. Så jag antar att jag är ganska fånig då…

Vad är gott? Kärlek och hembakat. Bullar, småkakor, pajer och matbröd. Helst skulle jag äta bara det… men det fungerar ju inte riktigt i längden. Annars är ju Chevré ost en höjdare, soyabönor, apelsiner kring jul, nygrillat kött på sommaren och ostfyllda champinjoner.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

7 Comments

 1. Vad var det för hemförsäkring? Fick ni tillbaka hela resan?
  Gjorde ditt benpass idag det i cirkelform, känns gött nu efter ett par timmar 🙂

  • Moderna försäkringar!! Vilka hjältar. Ja varenda krona fick vi tillbaka.

   Vad roligt! Blir så glad att höra det, heja dig 🙂

   • Alltså det är ju helt galet bra. Var det pga utav Zika viruset? Jag kan tänka mig att den resan var x antal kronor dyrare än vad Thailand blev. Vi har bokat Thailand jan 2017, så nu behöver rumpan komma upp 🙂

    • Ja verkligen, vi är så nöjda och känner ju att vi aldrig kommer att byta försäkringsbolag, haha.
     Det var pga Zika viruset och att vår avresa låg så nära inpå. Trots att det inte fanns några riktlinjer från UD så gjorde dom det dom tyckte kändes rätt. SÅ fantastiska!

     Ja resan kostade en slant, men det kom Thailand också att göra eftersom vi bokade bara 1,5 dag innan avresa (paniken!) och sedan bokade (väldigt lyxiga) hotell allt eftersom, dessutom flög vi upp till Bangkok en sväng mitt i också. Värt varenda krona dock! 🙂
     Då har du ett år att peppa och planera för resan, kul!!

     • Det förstår jag att ni är. Helt värt att dem gjorde det nöjda kunder ä dem bästa kunderna.
      Ja det är klart, men gött att lyxa till det 🙂 Vad gjord ni för kul i Bangkok, shopping? Vilket hotell bodde ni på? Vi flyger alltid till Bangkok så utgår vi där ifrån, även denna gången. Så smidigt! Japp ett helt år, och jag ska ta vara på etta året, ingen renovering som stör min sömn 😉

Write A Comment