Lax med linser- och tomattäcke ⋆ johannacook.se

Vi kan aldrig få för många recept och tips på tillagning av fisk. Lax speciellt. Det är något vi i regel behöver få i ss mer och inget är ju tråkigare än att bara äta samma gamla variant hela tiden. Visst?
Här kommer ett enkelt men lite annorlunda recept på lax som kanske kan vara något även för dig och de du gärna bjuder på mat. Lax med linser och tomattäcke.

lax med linser

För fyra port:
4 laxfileer eller lax på bit ca 500g
500g passerade tomater
150g matlagningsgrädde
2cm wasabi (från tub)
200g avrunna gröna linser
1tsk flytande honung
Salt, peppar, chilikrydda

Gör så här: Värm ugnen till 225grader. Lägg filéerna i en smord/oljad ugnsform, salta och peppra. Blanda tomaterna, matlagningsgrädde, wasabi, linser och kryddor i en bunke. Häll över filéerna och laga till i ugnen i ca 15-20min. Servera med kokt sötpotatis och massa sallad. Gott gott gott!!!

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment