Kvinnokroppen alltså! ⋆ johannacook.se

Jag är mamma nu. Så galet häftigt, underbart, svårt och magiskt på samma gång. Jag har haft så många aha-upplevelser den senaste tiden, kännt så enormt mycket känslor och fått tiden att rusa trots stor brist på direkt aktivitet. Jag är lycklig ända in i själen och älskar den här lilla pysen bortom rimliga gränser… Redan.

Kroppen då. Min alltså. Shit vad den har fått utstå, kämpat och slitits på. Graviditet och förlossning är ingen peace of cake. Och då har jag ändå inte haft det speciellt svårt vad jag förstår… Men det är så klart svårt för både mig och andra att avgöra.  Jag har ju inget att jämföra med och ingen annan vet ju hur jag haft det, egentligen.

Oavsett så är jag SÅ enormt imponerad över vad den kvinnliga kroppen klarar av. Vad vi går med på att utsätta oss för och vad vi kan skapa. Vi är så starka!

Kvinnokroppen kolla här. Till vänster är jag superhöggravid i vecka 42. Mitt vatten har precis gått och vi bara väntar på att värkarna ska starta. Lilla bebisen  i magen gjorde sig där och då redo för att levereras. 3 dygn efter förlossningen såg jag ut som bilderna till höger.  I avslappnat läge och med normal al aktivering i magmusklerna. Häftigt att kroppen  kan gå tillbaka så pass ändå tycker jag.

Magen min är väldigt lös, magmusklerna delade och det är svårt att hitta ordentlig aktivering om jag inte är riktigt utvilad och smärtfri i övrigt (vilket jag inte riktigt är ännu). Det har gått en vecka och två dagar sedan vår dotter föddes och jag planerar att starta ett träningsprogram för just nyförlösta ikväll eller möjligtvis imorgon. Sakta sakta, en sak i taget och tålamod. Allt det som jag vanligtvis är tvärsämst på. Men nu måste jag. Jag vill göra rätt,vara snäll mot kroppen och ge den tid. För tänk så grym den varit (är!), jag ska hedra den med det största tålamodet jag kan ge den. Min coola kropp.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

2 Comments

  1. Du är så jäkla underbar och jag är i själen så lycklig över att allt gått så bra <3

Write A Comment