Kvällstränare eller morgontränare? ⋆ johannacook.se

Jag har varit en morgontränare i många år. Älskat och hyllat morgonträningen utöver det normala. Det har varit den som startat mina dagar på bästa sätt, fått mitt humör att stråla och utvecklat både min styrka och uthållighet. Jag gillar liksom att ha ett ordentligt mål med att kliva upp på morgonen.  Att jag inom kort ska få träna på att bli bättre på något, löpning eller styrketräning i mitt fall. Jag gillar att ha dagens träning klar och tid över för annat resten av dygnets timmar. Jag är ett fan av morgonträning helt enkelt…

Kvällstränare

Men, nu har jag ju fått en liten bebis i mitt liv som kräver min uppmärksamhet, kropp och mitt engagemang så kan jag inte träna på samma sätt (av många fler anledningar än så) som förr. Inte än i alla fall. Så, nu måste jag liksom tänka om med min träning. Vara mer flexibel och som det är just nu – glömma morgonträningen. Det är nämligen då Kira sover som bäst… med hud mot hud kontakt med mig… hur underbart som helst och jag skulle inte välja någonting framför den mysiga stunden. Men det betyder att jag kanske måste bli mer av en kvällstränare än en morgontränare för ett tag

Hur tränar du? Morgon, lunch, kväll? Är det för att du får som mest ut av träningen då eller för att det passar ditt/din familjs schema bäst?

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

15 Comments

 1. Jag har alltid velat var en sån som kan träna tung styrketräning på morgonen, men det går inte, min kropp kräver större måltider innan den kan prestera. Däremot har jag inga problem att träna kondition på fastande mage på morgonen och förlägger gärna spinning, löpning eller promenader innan jobb och frukost. I mitt ”nästa” liv, hoppas jag kunna köra mer styrka på morgonen och dra nytta av min morgonpigghet och därmed frigöra eftermiddagarna. Men som singel så fungerar det än så länge att lägga 1-2h efter jobbet innan jag åker hem. 🙂

 2. Jag önskar jag var morgonmänniska men orkar inte upp varje dag så tidigt så att jag hinner med hela passet innan jobbet börjar. Så oftast blir det styrketräning vid 17 om det inte är friidrottsträning så börjar den vid 18.30. Det sistnämnda är svårast att komma hem till, då har jag precis kommit hem innan man skall iväg igen. Lätt att jag slappnar av och känner hur trött jag är 😉

  • Nä det där är ju en prioritering en måste göra. När vi (jag och min man) tränade som flitigast gick vi upp kl 04:25 på morgnarna. Det innebar ju såklart tidiga kvällar men det var valet vi gjorde. Skulle fortfarande göra det om det inte vore för den lilla bebisen vi numera har i vårt liv 🙂
   Men du. Friidrott!! Hur kul?! jag blir avis 🙂

 3. Direkt efter jobbet, om jag kan. (ca 17-tiden)
  Morgonträning är verkligen inte min grej, även om jag kör det (väldigt få gånger per år) när det är ”nödvändigt”!..! 😀

  • Oh! Då är jag som allra tröttast. Så imponerad av människor som orkar träna då. High five på den!

 4. Undviker helst morgonträning… men jag tränar när det passar. Morgon, lunch, eftermiddag eller kväll!

  • Bra att kunna vara flexibel där! Det är ju trots allt då träningen oftast blir av som en tänkt… när en klarar av att anpassa den efter livet

 5. Jag tränar som bäst och känner mig starkast på eftermiddagen, men det finns inte längre någon tid att träna då. Finns det möjlighet tränar jag gärna på morgonen men då gärna utomhus med promenad eller en löptur.

  • Nä, ibland måste en tänka om. Livet går ju i olika perioder och dåodå får vi tänka olika i våra rutiner. Tur att du ändå kan få till träningen även om inte din favorit tid finns till förfogande just nu…

 6. Morgonträning helt klart. Älskar den stunden på dagen <3 Men det går inte ihop alla gånger, så eftermiddag funkar också. Men måste jag välja, då blir det morgonträning =)

 7. Morgonträning alla dar i veckan! Finns verkligen inget bättre sätt att starta dagen på! Helst innan frukost, innan resten av världen vaknat. Man känner liksom ett lugn inom sig, och i takt med att resten av världen vaknar så har man redan varit uppe och piggnat till. Gudomligt!

  • Jag håller helt med och ser fram emot när jag kan/vill träna på morgonen igen. Det är något alldeles speciellt!

 8. Morgonträning alla dagar i veckan…innan bebis 🙂 Nu händer det väldigt sällan att jag kommer iväg på morgonen så istället blir det förmiddag med vagnen eller eftermiddag när Ola kommer hem från jobbet vid 16. Den sistnämnda tiden är sjukt tung att komma iväg på tycker jag, men det går! Gillar inte att träna sent på kvällen heller, men som sagt. Det går det också… 🙂

  • Nej det är ju sannerligen inte lika lätt att få till morgonträningen med en bebis (som vill fortsätta sova då). Tur att de är så söta och underbara så att de gör det värt att skippa morgonträningen 😍

Write A Comment