I början av den här månaden skrev jag om att inte slänga maten (och bjöd samtidigt på recept på bananpannkaka). Jag tänkte knyta ihop säcken med att meddela att det gått riktigt bra och jag har överraskat mig själv genom att vara betydligt bättre på att ta tillvara på maten än jag vågat hoppats på. Bra där!
Jag utmanade mig lite nu under december månad men själsklart ska jag inte sluta bara för att en ny månad tar vid. Att ta vara på maten känns mer aktuellt än någonsin när vi nu entrar 2017.
Den här veckan tog jag exempelvis tillvara på en massa grädde och ädelost vi haft kvar sedan julafton och gjorde oss en lyxig (fet!) middag på ytterfilé i grädd- och ädelostsås. MUMS!
Resterna av julskinkan (jag menar, hur många skinkmackor klarar man av att äta egentligen innan en tröttnar?) fick bli en ost- och skinkpaj. Jag kastar INTE en skinka jag betalat 500pix för. Galenskap. Pajen blev toppen och jag ska fortsätta att använda paj som format för ”använda resterna”-middagar. Perfekt juh!
Pajskal på:
75g smör
1,65dl mjöl (av valfri sort)
1msk vatten
Gör så här: Blanda ihop och tryck ut i smörad form. Förgrädda på 225grader i ca 8-10 minuter.
Fyll med valfri fyllning. Tips 2 – äggstanning (som utfyllnad)= 3ägg, 3dl mjölk, salt & peppar
Näst sista dagen på året imorgon…. Herrejisses. Hur gick det till? Var det inte nyss april??
Idag har jag fått en massa ärenden gjorda. Bokat saker som jag funderat på länge osv. Känns bra som avrundning på året. Get shit done liksom.
Jag hoppas på att få avsluta året starkt (på gymmet) innan vi ger oss av mot firande hos vännerna på lördag. Hur planerar du spendera årets sista dagar?
2 Comments
Haha. Vår son reste till Thailand den 12 dec o sedan dess har vi levt på rester😀
Underbart ju. Ibland behöver en tömma kyl och frys ordentligt 🙂