Irriterad eller inspirerad av ditt eget flöde ⋆ johannacook.se

Vi matas varje dag med det vi väljer att fylla våra flöden med. Endel saker letar sig in även om vi inte aktivt valt det men då får vi inte glömma att vi har ett val med hur vi mottar informationen. Vi väljer hur vi ser på saker och ting. Inspiration eller irritation. Vi väljer att följa eller inte.

Flöden. Bilder. Text. Pepp och likes. Avund och missunnsamhet.

Jag är av den bestämda åsikten att mycket av ansvaret (inte allt) ligger hos betraktaren och om du som betraktare väljer att se med positiva ögon på någonting så finns där en hel del mer förståelse än om du istället använder de negativa glasögonen, de mer egoistiska glasögonen. Där ingen annan än du har rätt till en åsikt och din syn på det hela är den enda rätta.

I mitt flöde finns en herrans massa bilder och texter på/om kroppar, träningsövningar och läckra matupplägg. Det är för att jag har valt det. Sedan ett år tillbaka lite drygt finns även en hel del bebisbilder och idyller med de perfekta barnrummen osv. För att jag valt det också.
Det händer att jag irriterar mig. Tänker:

– Så där ser det nog inte ut egentligen

det där är nog inte hela sanningen

osv. Och så är det nog väldigt ofta. Men… Jag är samtidigt övertygad om att ägaren till de perfekta bilderna nog mest bara vill inspirera. Toppen juh!
De gånger jag irriterar mig istället för att låta mig inspireras inser jag snabbt att det största felet nog ligger hos mig där och då. Tuff natt, missnöjd med något just då osv… Jag skulle ALDRIG för den saken skriva något nedvärderande till personen i fråga eller prata bakom ryggen för att få min trötta åsikt om dennes perfektion hörd.

För att jag vet att jag hellre inspireras än irriteras av andra

Jag har ju ett val. Avfölj. Enklare än så kan det inte bli.
Nästa val kan vara att riktigt tänka efter på varför en irriterar sig på något som sannerligen inte är så speciellt viktigt. Varför inte inspireras och glädjas åt andra istället. För att ta ett exempel: Jag följer många extrema träningkonton (det där med extremt är min åsikt och kanske ingen sanning). Där är tjejerna brutala på alla sätt och lägger ner enorma mängder tid och energi på sin träning kropp och i de flesta fall tävling. Det här är inget jag själv önskar och visst skulle jag kunna irritera mig på att de är så annorlunda mot mig själv. Men jag väljer istället att inspireras av deras enorma vilja, motivation och envishet. Dessutom älskar jag att titta på muskler! Därför fortsätter jag att följa dess grymma kvinnor. Inte för att jag vill vara som dom utan för att jag gillar att följa människor med driv.

inspirerad

Det här är jag. Några månader innan jag blev gravid med Kira. Jag kan se tillbaka på den här bilden och irritera mig på att jag inte längre ser ut så. För det gör jag inte. Eller… Så kan jag låta bilder som dessa inspirera mig att träna mer (och äta lite bättre kanske) för att kanske snudda på den kroppsformen igen någongång. Eller så är jag bara jäkligt glad att jag en gång i tiden fick vara så där stark och snygg (igen, min åsikt ingen sanning) och nöjer mig med det! Jag väljer något av de två senare alternativen alla dagar i veckan.

Ärlig nu då? Hur många av er känner ett uns av irritation på bilden ovan? 

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

13 Comments

 1. Är inte ett dugg irriterad! Inspirerad däremot… Snygg, trygg, världens bästa mamma till Kira och bonusmamma till Sienna. En stark kvinna helt enkelt, i många avseenden! KRAM vännen

 2. Jag är inte irriterad för jag vet efter att ha följt din blogg länge att du har lagt ned mycket tid på träning och mkt tanke på vad du stoppat i dig för mat för att få en sådan stark och snygg kropp! 🙂

  Sedan kan en ju önska att en själv hade en sådan vilja och en sådan muskulös kropp, visst. Men jag kan ju inte bli irriterad över att jag inte får ett visst resultat när jag vet att jag inte lagt ned jobbet för att få det ;). Är istället rätt nöjd med den träning jag faktiskt gör för en gång i tiden var jag en soffpotatis som åt choklad och godis nästan varje dag. Är glad att jag slutade med godiset och sedan började träna i den mån jag gör 🙂 (Även om jag det senaste året varit i en svacka men sakta men säkert börjar jag komma ur den)

  Tycker det är skithäftigt att se starka kvinnor!

 3. Alltid ett intressant ämne!
  Jag följer helt enkelt det som jag själv är intresserad av och det som inspirerar mig. Jag väljer att avfölja konton emellanåt då en del helt enkelt byter inriktning på sitt konto och det inte längre tilltalar mig. På senare år har jag fastnat för yoga och älskar att hitta konton där alla möjliga, för min del helt omöjliga att göra, yogapositioner – för det inspirerar mig att fortsätta. Även om ett konto inte tilltalar mig så känner jag absolut ingen irritation utan snarare en beundran att någon brinner så för sitt intresse, medan jag kanske inte är intresserad av samma sak.
  Din bild är snygg, för jag vet (efter att ha följt din blogg) vad som ligger bakom resultatet.

  • Nu för jag för snabb på knappen..

   Med resultatet tänker jag bra mat, mycket styrketräning och andra goa rutiner för en bra balans. Du visar att det går bara man vill det tillräckligt mycket och det är en riktig inspiration!

   • ett fint sätt att se det på. Ibland kanske konton man följer ändrar inriktning och ibland kanske det ät en själv som förändras. Tur att vi har valet att följa eller avfölja 🙂 Tack snälla du!

 4. Jag blir inte ett dugg irriterad och tänker sällan – eller i princip aldrig – att något annat gömmer sig ”bakom” den perfekta bilden. Klart alla har ups and downs, men givetvis är fina bilder från härliga stunder för att man vill minnas just det – och jag tror att det är en nyckel till lycka i livet. Att fokusera på det bra. Det blir som en positiv spiral av det. Bra!

  Sen följer jag däremot inte några ”rump-konton” på insta, för det inspirerar mig inte – men gärna tjejer som drar sjukt mycket i marklyft eller så 😉 (iklädd vad de nu vill). Eller bara sådana som får ihop vardagen med träning trots barn mm.

  • Älskar benämningen ”rump-konton” för att en förstår PRECIS vilka typ av konton du menar.
   Diggar även det där med att fokusera på det som är bra. Det kommer nog inget ont ur det…

 5. Absolut inte irriterad 🙂 Du e ju skit snygg!!! Tror ofta det handlar om avundsjuka när folk avföljer etc! Jag tycker det är viktigare att ge positiv feed back än negativ! Hur orkar folk vara negativa liksom?! Jag är mer vältrönad nu än innan mina två barn! Allt går ju om man vill och handlar om prioriteringar!

  U go girl!!!

  Ha en skön helg m dina!

  Söt Sienna var i tv!!! Kul kramar

  • Alla tänker ju tyvärr inte som du.
   Härligt att du kan och vill prioritera träning och hälsa, så underbart toppen juh!

 6. Jag känner ingen irritation av att se din bild. Gillar att se fina, muskulösa kroppar. Får inspiration och motivation av att följa tränande människor. Älskar det.

  • Härligt för dig! En vinner ju bara själv på att låta sig inspireras istället för att låta irritationen ta över.

 7. Jag tänker och resonerar exakt samma som du!
  Angående din bild tänker jag att du är skitsnygg och så väl värd den fina formen. Jag vet ju att du tränat flitigt och ätit bra genom att följa din blogg! 😀

  • Vi är lika smarta vi 😉 hehe
   Tack snälla. Syftet med bilden var långt ifrån att jaga komplimanger (fin bonus dock!) utan snarare to prove a point

Write A Comment