Imponerad och frusterad ⋆ johannacook.se

Det finns en person som gör mig väldigt imponerad och samtidigt ordentligt frustrerad just nu. Min man. Egentligen för en massa olika orsaker men den jag har mest i åtanke är orsaken att han har blivit en löpare. Alltså en person som på riktigt sticker ut och springer som träningsform.

neil

Varför speciellt imponerad då tänker ni… jo för att det här är en man som aldrig någonsin tidigare sprungit distans. En person som påstått sig avsky det och som aldrig tidigare ens tänkt tanken på att springa utomhus. Han har sportat sedan han var ung och ägnat de senaste 4-5 åren som flitig gymbesökare men löpning har aldrig varit hans grej. Nu har han plötsligt, sedan starten av sommaren, börjat springa.  Intervaller, och såväl korta som längre distanser. På löparbana, på löpband och utomhus. Han påstår dig fortfarande avsky det men han gör det, utvecklas och blir faktiskt riktigt himla bra på det. Bättre och bättre för varje vecka skulle jag våga påstå.

Hans ambition och målsättning är att springa hinderlopp. Det är det som fått igång honom och jag imponeras av drivet. En perfekt målsättning för någon som han som är stark, envis och numera även kan springa distans…. härnäst är det Tough Mudder i London som gäller. Jag är hans största supporter.

Men frustrationen, varför då? Ja alltså, missförstå mig inte, jag fullkomligt älskar att han springer. Ingen är egentligen gladare än jag för det.  Att han utövar en av ”mina” hobbys och att han dessutom är riktigt bra på det. MEN, det är ju en aning frustrerande att han kommer igång med det här just NU när jag inte kan/bör springa alls. Jag liksom vill ju typ inget hellre än att få springa med honom men måste avvakta pga nyligen fött barn. DET är frustrerande. Jag som tjatat och försökt få honom att åtminstone testa så länge vi känt varandra. Utan resultat. Nu passar det. Så typiskt.

Jag bara hoppas och önskar att hans ”intresse” för löpningen håller i sig så att vi tillsammans, när min kropp är redo, kan utöva detta ljuvliga tillsammans.  I skogarna runt knuten. Med lilla Kira i löparvagnen…. dröm!

Vem/vad är du lite extra imponerad av just nu?

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

2 Comments

  1. Får nog också säga han jag lever med. Han kan pausa sin löpning hur länge som helst och nästan vara lika snabb så fort han börjar igen. Själv verkar man ha flera månaders startsträcka… 😀

    • Visst är det orättvist?! Innan jag kom upp i det tempo och distans som min man håller nu (efter typ 3 månaders sporadisk löpträning) det tog mig säkert 2-3 år innan jag klarade… Haha.. Sant!

Write A Comment