Helgen som gick och måndagen som är ⋆ johannacook.se

Helgen gick fort. Vansinnigt fort. Trots det att jag hade fredagen ledig hemma med Kira, så som vi har varje fredag jämna veckor. En ynnest det här med föräldraledighet och sparade dagar.

Första löpningen på länge

Det har varit härligt väder nästan hela helgen ute hos oss på Värmdö. I fredags tog vi oss till plantagen men jag blev snål och köpte mig bara 3buntar tulpaner. Tanken vara att fylla på grönt (läs typ kaktusar och annat lättskött) men ingen kruka passade både smak, omfång på kaktus eller plånbok. Så vi drog hem och städade istället. Har fått städmani och tycker det är så himla trevligt. Tur för vi bor egentligen alldeles för stort för att städningen ska kännas överkomlig om man saknar mani.

När Neil kom hem från jobbet stack jag ut och sprang! Sant. Jag sprang för första gången sedan mitten av januari då jag blev sjuk. Herrejösses så tungt det var i andningen. Men samtidigt så lätt och underbart i själen. Äntligen!
Det blev 3 kilometer och foten tyckte det var okej. Alltid lite läskigt nu för tiden.

Bubbellunch

I lördags var det MIN dag. Startade med morgonmys (kl 05.00) med familjen och kring 9.30 åkte Neil och Kira till några vänner och lämnande mig hemma ENSAM. självklart passade jag på att riva av ett styrkepass i gymmet (hemmagymmet, älskar det) innan mina besökare kom. Jag hade nämligen bubbellunch med 3 kompisar. Lyxen!

Ikeasöndag

I söndags hade vi inbokad månadsstäd (ja ni hör ju. Mani). Sånt som liksom gärna ”glöms” om man inte har det på schema. Ugnen, avlopp, ventilationen osv… jag var i extas. Neil blev matt. På eftermiddagen åkte vi till Ikea och köpte absolut ingenting. Sjukt, har nog aldrig hänt förr. Ska dock tillbaka i veckan och då kommer ordningen vara återställd…

Nu är det måndag och jag har precis lämnat Kira på förskolan. Det är aldrig superkul på måndagarna… dels för att hon är lite extra kramig då och för att jag jobbar så sent att hon sover när jag kommer hem… mammalivet. Ständigt smärtsamt av längt.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment