Håll dig frisk! ⋆ johannacook.se

Det är väl ett perfekt tillfälle att prata friskhet. Eller kampen om att klara sig undan vinterns diverse sjukdomar som hägrar.  Överallt finns dem… människorna som hostar, nyser och snorar alldeles för nära och alldeles för mycket för att det ska vara bekvämt att vistas i närheten.

När jag var mindre så brukade mina föräldrar ha en stor laddning med ”frisk-dryck” som de (ibland även jag) drack av varje dag. Jag minns att det smakade faaan rent ut sagt men de höll sig friska och det var hur hela idéen. Vad exakt den drycken innehöll vet jag inte men jag kan tydligt minnas en stark doft/smak av vitlök.

För ett par veckor sedan var jag på fin brunch hos ett par vänner som bland annat dukar upp med en varsin shot till oss gäster. En shot med liknande dryck  (minus vitlöken) som ska hjälpa till att hålla förkylningar väborta.  Halleluja!

Självklart bad jag om recept och nu sedan några dagar tillbaka shottar vi varje morgon min man och jag.

200g ingefära

1liter vatten

1/2 dl honung

2 citroner

Jag gjorde så här: jag rev ingefäran med skalet på (skölj först!) Och värmde på detta i vattnet. Höll ca 60grader i 20 minuter. Silade vattnet och tillsatte honungen. Lät svalna.  Pressade i citronerna och silade ännu en gång. Jag förvarar drycken i en flaska med förslutning kork i kylskåpet.

Nu återstår att se om vi slipper undan de värsta förkylningarna. Hoppas hoppas. Bra känns deras i alla fall att starta dagen med en ordentlig boost av ingefära och citron. Det kan ju liksom aldrig vara fel…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

3 Comments

    • Nja alltså, det här dricker en ju inte för att det är GOTT. Det är det inte… även om en gillar ingefära. HAHA. Det är starkt och minst sagt bitigt. Förhoppningsvis gör det sin sak och håller en frisk lite längre 🙂

Write A Comment