Gröna smoothies ⋆ johannacook.se

När jag var gravid gick mycket tankar åt vad jag skulle syssla med efter att bebisen kommit. Hur vi skulle spendera våra dagar, vad vi skulle äta och hur vi skulle träna. Mest kanske för att jag inte fick äta det som lockade allra mest just då (läs: ost i stora lass) och för att träningen liksom fick anpassas efter magens form en hel del.
Jag har redan haft 4 månader hemma med Kira. SJUKT – hur gick det till? Och jag inser att jag inte riktigt kommit igång med allt det där som jag tänkte att jag skulle. En speciell sak jag tänkte massor på (hade jag inget bättre för mig?) var att jag ville göra smoothies av olika slag och ta med mig som mellanmål på mina långa promenader.

De långa promenaderna går jag men alldeles för ofta utan den medhavda mellanmålssmoothiesen. Dumt. Det är ju toppen. Gott, enkelt och hemskt mycket bättre för ork och humör än att vara utan… Har jag märkt…

Nu har jag i alla fall skärpt till mig och börjat göra smoothies för glatta livet (hej periodare!). Det är så jag jobbar ofta, snöar in mig och fastnar en stund. Men i det här faller är det bra, jag vill fastna i smoothie-träsket. Jag gör både söta/bäriga smoothies och gröna smoothies. Allt är gott och jag diggar dem bäst när de är lite halvfrusta och jag kan äta dem med sked = fungerar inte så bra på just promenaderna men annars så. Det är helt klart att föredra en rinnigare sort när den ska drickas ut termos/flaska.
För att ge er ett exempel får ni här dagens gröna hemma-smoothie på ett ungefär:

Avokado
Frysta ärtor
Bladspenat
Fryst mango
Osötad mandelmjölk
Gör så här: Mixa och häll upp. Klart.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

2 Comments

  1. Gott 🙂 Och jag bjuder på min typ av periodare på bloggen idag, riskaskor med mosad avokado på 🙂

Write A Comment