Gravidträning ⋆ johannacook.se

Jag är just nu i vecka 41 av min graviditet och mitt gymkort är nu fryst för ett par månader eftersom jag inte kommer att vara där något mer över sommaren. Jag trodde inte att jag skulle vilja/kunna/orka fortsätta träna även om det var så att jag skulle gå över tiden men jag hade fel. Det är inte mycket energi jag har men nog finns det tillräcklig för att fortfarande få till lite träning då och då allt. I och med det frysta gymkortet så tackar jag för hemmaträning och promenader i skogen. På tal om hemmaträning så vill jag bjuda på ett enkelt pass som inte kräver speciellt mycket redskap. Fungerar för både gravida, höggravida och ogravida. Anpassas så klart efter din nivå.
Anledningen till att det passar så bra för gravida är att det är stort fokus på baksidan i detta lilla pass.  Men det är ALLTID en god ide att satsa på baksidan av kroppen, så även om du inte är gravid.

gravidträning Höftfällning
enarmsroddEnarmsrodd
dips mot bänkDips
HöftlyftHöftlyft

Passet består av 4 övningar :
Höftfällning med vikt (använd stång, hantel, kb eller annat diverse ting)
Enarmsrodd (använd hantel, kb, gummiband eller annat diverse ting)
Dips mot bänk (justera avståndet till fötterna för ökad nivå eller placera en vikt i knät)
Höftlyft mot boll (använd bänk, stol eller enbart golv som alternativ)

Genomför passet på det sätt som passar dig bäst för dagen. Hur mycket tid har du? Känner du mer för att jobba i set eller i cirklar?

Exempel på genomförande:
♦ Varje övning i 10 repetitioner x 3-4 set
♦ 12 höftfällningar / 10 enarmsrodd (x2) /10 dips mot bänk / 12 höftlyft – i 3-6 varv
♦ 10 reps av varje övning – 9 reps av varje övning – 8 reps av varje övning osv ner till 1

I det här passet jobbar vi med kroppens bakre kedja. För att stärka upp ländrygg, triceps, hamstrings och skulderparti. Vår viktiga baksida.

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment