Gott som jag återupptar... hela tiden ⋆ johannacook.se

Jag diggar egentligen chiapudding väldigt mycket. För att det är väldigt fin näring, boostar kroppen med en massa gottigheter och så klart för att det smakar riktigt bra när en får till det. Det är lätt att misslyckas med smaken på chiapudding, det är det. Jag är säker på att de allra flesta  som någon gång provat sig fram med denna ”rätt” också någon gång fått till en ganska smaklös variant. Men… Det behöver inte vara så. Chiapudding kan varieras i oändlighet och smaksättas med massor av olika saker.

chia

Som sagt, jag diggar det egentligen. Men ändå tenderar jag att liksom glömma bort det och så dröjer det ett tag innan jag får en period av chiapuddingsätande igen. Idag fick jag ett återfall och blandade ihop en riktigt bra variant. Som jag så klart bjuder på just därför. För att den var så god, är så bra för dig och för att jag redan hunnit göra en portion till som nu sväller inför morgondagen.

För en (ordentlig) portion
2dl kokosmjölk
1,5 msk chiafrön
1 tsk honung

Blanda ihop ingredienserna och låt svälla i kylskåp (gärna över natten). Toppa med valfria tillbehör, jag toppade idag med kiwi och passionsfrukt. Blåbär, hallon eller fint hackat äpple kan också vara supergott. Eller varför inte nötter, riven kokos och skivad banan? Det hela beror ju lite på hur mycket energi du vill få i dig…

chia
Jag åt precis min som ett kvällsmål. Imorgon blir det istället medtaget till jobbet som ett mellanmål för eftermiddagen. Då troligtvis med apelsin som tillbehör.
Gillar du chiapudding?

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

6 Comments

  1. I simply want to mention I am just all new to blogs and absolutely loved this web page. Most likely I’m want to bookmark your blog . You amazingly have really good articles. Thank you for sharing with us your web-site.

  2. Jag har inte vågat mig på att testa det ännu, men är kanske dags för de 🙂

    • Ja men då är det dags. Vågat?? Varför då? 🙂 Viktigt bara att du smaksätter/sötar med något du gillar. Chiapudding i sig är ganska trist…

  3. Absolut!! Men jag fick tips att blanda i kakao, det var inte min grej i alla fall inte till frukost. Det var mer en efterrätt då. Jag glömmer också av den i perioder, kanske dax för en puddingperiod nu 🙂

    • Jag är inte heller något fan av kakao i chipuddingen, varken till frukost eller mellanmål. Men det kanske bara handlar om att jag inte riktigt fått till det med recepten, än så länge.

Write A Comment