Familjetrip till kolmården ⋆ johannacook.se

Vi startade veckan med två dagar och en hotellnatt på Kolmården. Något jag skulle rekommendera alla barnfamiljer (eller bara djurintresserade vuxna) att unna sig någon gång. En super fin semester i semestern  (föräldraledigheten?!) fick vi och jag tänkte mig en sammanfattning i listform åt er.

kolmården

Snabbast: Wildfire, den enorma berg och dal banan i trä. WOW alltså så snabbt det gick.  Åkte med 8åringen som var livrädd och jag gjorde allt för att inte visa min egen rädsla. Det gick bra. Jag åkte inte igen medan hon åkte tre gånger till. Haha!

Bästa: Våra underbara barn som båda skötte sig mer än exemplariskt. Den ena var glad och superpigg hela tiden, den andra var glad och sov mest hela tiden. Älsk!

Godast: Rödingen som serverades på hotellets restaurang tätt följt av mjukglassen med hallon/lakrits strössel som intogs på måndagseftermiddagen.

Vackrast: Jag diggar zebror och fascineras av deras härliga mönster. Det finns mycket vackert i en djurpark men jag väljer nog ändå de randiga kompisarna.

kolmården zebra

Jobbigast: Getingarna. Utan konkurrens. De var ÖVERALLT och efter första halvtimmen så trodde jag att jag skulle bli tokig. Tillslut vande vi oss lite men allt hade varit 100%  toppen om det inte varit för de små otygen. Usch!

Coolast: Delfinerna. Att de kan lära sig såna konster och leverera en sån show tillsammans med de fina delfinskötarna. Så stora djur och ändå så graciösa.

Tröttast: Våran Kira som sov sig genom hela dag 1 i bärsjalen och hela dag 2 i vagnen. Med vakna stunder för intag av mat såklart. Hon trivdes som fisken…

kolmården hotellet

Mysigast: Hotellrum med havsutsikt. Att få vakna upp (efter en natt med fin sömn), dra upp gardinerna och supa in den vackra utsikten. Det är mysfaktor det.

Roligaste: Fågeln Melker(?!) som under fågelshowen inte alls var lydig utan körde sitt eget race (eller var det kanske uppgjort?!). Vandrade runt i publiken och fick de flesta att dra på smilbanden.

Svettigast: Alla backarna att gå i med vagn! Annars var det dag 2 då träningskläderna åkte på och jag och 8åringen gick loss ett tag i den stora lekparken. Vi klättrade (högt!) i nät, snurrade på diverse snurror, gick balansgång och försökte oss på armgång, avslutade med familjegungning.

Härligast: Jag skulle säga linbanan Safari. Där fick vi en egen korg och fick se många av alla de tuffaste djuren uppifrån. En mysig stund för oss 4 att njuta av djurparken. Eftersom vi kom in i parken från hotellets entré så var vi framme vid linbanan tidigt och slapp köa (som jag vet att vi gjorde LÄNGE sist).

kolmården safari

Smartast: På tal om köer så måste det ha varit datumet vi valde att åka. Det var lite folk och kändes aldrig speciellt fullt. Lugn stämning och ganska så perfekt väder, Inget regn och heller inte för varmt. Toppen.

Lyckligast: Jag! Då jag vågade mig på en kort löptävling med 8åringen på ca 100 meter upp för en backe. Jag förlorade naturligtvis men ingen har varit gladare än jag över att klara av att springa överhuvudtaget och känt att kroppen svarade fint. Äkta lycka.

kolmården

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

1 Comment

Write A Comment