Enkel rosa chiapudding - Perfekt mellanmål ⋆ johannacook.se

Har chiapudding gått och blivit en klassiker tycker ni? Jag tror nästan det. En modern klassiker. I vilket fall som helst så vill jag tipsa om en väldigt enkelt och supergod variant av härligheten. Perfekt som mellanmål kan jag tycka.

chiapudding

Jag mixar lite drygt 1,5 deciliter mjölk med en näve frysta hallon. Blandar hallonmjölken med 1,5 msk chiafrön i en glasburk och låter stå i kylskåp över natten. Jag anser inte att det behövs men vill du kan du söta med en eller två (blötlagda?) dadlar i mixern eller ringla i en liten skvätt honung. Egentligen krävs inte så lång tid som över natten men jag tycker det är smidigt med saker som gör sig självt medan jag sover…
När det sedan var mellanmålsdags toppar jag med hela frysta hallon, pekannötter,  gojibär och kokosflingor och njöt ordentligt. Detta går ju också toppen att blanda i plastbutt (är det ett ord som bara folk från Fagersta-trakten förstår? Jag menar i alla fall plats burk) med lock, lägga på toppingen och ta med burken till jobbet/gymmet/resan och njuta av när hungern faller på.

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

4 Comments

 1. Anna Westman Reply

  Alltså vad kul att du skriver om chiapudding när jag precis för första gången köpt chiafrön och provat göra pudding. Dock så har jag misslyckats varje gång. =( Det blir liksom ingen pudding. Har provat olika mängd vätska och frön men det blir iaf ingen bra pudding. Den blir oftast jätte ojämn men jätte hårda klumpar och lös runtomkring. Vad gör jag för fel??

  • Hej Anna (Westman!!) 😊
   Härligt, det enda jag tror du behöver göra är att ca 15 minuter efter att gjort blandningen röra om lite. Då kommer det nog att bli toppen ! Kram

   • Anna Westman Reply

    Så enkelt alltså! 🙈 Får prova det! Tack! ☺️

Write A Comment