En lista. Noll träning men väldigt mycket jag ⋆ johannacook.se

Här kommer en lista med 30 frågor och svar som inte handlar alls om träning. Det handlar bara om det vanliga livet. Precis så som det levs. För att du ska lära känna mig bättre, från början eller kanske på nytt – efter vår paus. Enjoy.
Ps. listans frågor nr 31-48 kommer i ett senare inlägg. Kändes alldeles för yvigt att vika ut sig med allt på en och samma gång.

Listan

1. Var hittade du den här listan? På en blogg, skriven av en väldigt kul tjej.
2. Var är dina föräldrar födda? Bra fråga. Jag som anser mig ha stenkoll på mina päron… Mamma är nog född i Fagersta (bodde i Norberg på den tiden -62) och Pappa är troligtvis född i någon stuga i skogen där han spenderade sina första år i livet -56 (well, de resterande åren har han ju också spenderat mestadels i skogen när jag tänker efter).
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Jag hatar installationer och uppdateringar. Önskar att allt bara skulle fungera med ETT enkelt tryck. Det gör det inte och därför är min man teknikansvarig hemma hos oss.
4. Vilken är din favoritrestaurang? Oj. Den tiden är liksom förbi. Minns inte ens hur det var att kunna njuta restaurangmat. Men jag gillar tappas, stämnin och mycket smak (och mat) så jag kan väl säga YUC vid Odenplan då eftersom den restaurangen har allt det där.
5. När badade du i en pool senast? Kan det vara så länge sedan som i somras?! jag kan då inte komma på något annat. I spanien. Jag kräver nämligen en vattentemp på minst 24 (helst 26) om jag ska doppa mer än tårna.
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Jorå. Till publikens stora besvikelse. Jag är ingen hejare på teater.
7. Hur många barn vill du ha? Svaret på frågan varierar beroende på vilken dag du frågar mig. Jag är egentligen väldigt nöjd med det 1+1 jag har men om JAG fick bestämma utan att ta hänsyn till man, ekonomi och sömnbrist så skulle jag säga att jag önskar en till. Troligtvis stannar vi med antalet vi redan skaffat oss då jag de flesta dagar ändå inser att ekvationen en till förmodligen skulle förinta både den lilla ego-tid som finns, hela hushållets ekonomi och kanske också den ack så viktiga kärleken mellan mamman och pappan. Vi är nöjda som det är.
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Mommy finger mommy finger were are you…. Alla småbarnsföräldrar förstår.
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Politik intresserar mig verkligen. Men jag har beslutsångest av den svåra graden och det är inget undantag när det kommer till politiska val. Förra valet, för 4 år sedan bestämde jag mig utanför vallokalen på parkeringen. Ja det är sant. Jag hoppas ta beslutet lite tidigare i år för att undvika paniksvetten men troligtvis upprepar sig historien. Det finns nämligen inget parti som står för allt det jag tycker är viktigast. Jag önskar kunna sammanslå en del och skicka ut andra med näsan före…
10. Vad har du för TV-kanaler? Vi ser inte på tv. Vi betalar däremot samfällighetsavgift där det ingår basutbud ( vad nu det är) men tyvärr ingår inte Netflix. DET är den enda ”kanalen” vi använder oss av.

11. Har du åkt moped någon gång? Är måndag veckans tråkigaste dag? JA! Jag är ju från landet och åkte stadigt moped under levnadsår 15. Skämdes varje gång men avstånden mellan vänner, pojkvänner och föräldrar var för stora för att skammen skulle få vinna.
12. Har du busringt någon gång? O ja. Hetalinjen var min och mina vänners favoritsysselsättning när vi var en si så där 11-13 år. Från telefonkiosk. Där vi kapat någon stackares personnummer eftersom vi var gravt minderåriga.
13. Har du fått felparkeringsböter? mmm. Någon enstaka gång faktiskt. De där gula lapparna ger mig hjärtinfarkt. Satan i gatan vilken onödig utgift!
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Det närmsta jag kommit var Thailand 2007. Då en vän var modig (dum) nog att hoppa medan 3 skakiga själar stod nedanför och hejade på. Jag var alltså en av de skakiga och ångrar inte mitt beslut nämnvärt. Jag kommer INTE att någonsin hoppa. Speciellt inte efter att både passerat 30 och blitt mamma. IDIOTI.
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Bali. Den finaste, roligaste och solklart galnaste resa jag någonsin gjort. Vill tillbaka. Helst nu.
16. Har du en egen trädgård? Ni anar inte hur lycklig jag är att kunna svara JA på den frågan. Har dock ej hunnit njuta den än då vi flyttade in i november. Jag har till min mans stora skräck tänkt bli en riktigt plant-lady och ha en massa blommor och växter överallt. Jag har aldrig ens lyckats hålla en garderobsblomma vid liv men jag är ej jäkel på att klippa gräs!

Här klipps inget gräs just nu… Vårt nya hus i vinterskrud
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Peppa Pig! Solklart. Eller Greta Gris som det heter på svenska. Vi kollar bara på serier på engelska hemma hos oss. Anledningen är att Neil är rädd att engelskan halkar efter så mycket för Kira pga att jag (som står för svenskan i hushållet) pratar så mycket och på så vis överskuggar engelskan annars,
18. Kan du alla orden i nationalsången? Jag var tvungen att provsjunga den i huvudet nu. Jag kan ända fram till sista delen… Kan vara så att jag i grupp skulle kunna hela men fick lite prestationsångest nu när jag sattes på prov ?!
19. Badkar eller duschkabin? Jag har alltid avskytt badkar. Jag menar, en blir ju inte ren, måste ju ändå duscha av sig när själva badet är slut. Men under min graviditet (i början) blev jag besatt. Nu äger vi både dusch och badkar och jag måste säga att jag gillar att ha valmöjligheten även om jag väljer dusch 9gåner av 10. Badkar är dock kalas för skitiga barn!
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Jag har sträcktittat Suits (för andra gången) den senaste månaden och har därför inte sett en enda film.

Vi fortsätter…

21. Favoritpizza? Den jag gör själv med tomater, pepparsalami, rödlök, röd paprika, mozarellaost & riven ”vanlig” ost. Kan aldrig få för mycket ost.
22. Chips eller popcorn? Inget större fan av något av dem egentligen men hellre chips än popcorn. Helst lösgodis.
23. Vilken färg på läppstift använder du? Jag använder alldeles för sällan läppstift men känner mig väldigt tjusig när jag väl tar mig för. När det används så är det mörkrött som gäller, inget annat fungerar nämligen på mig. Ser så löjlig ut.
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Visste inte att jordnötsskal var något man rökte.
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Haha. Nej. Skulle aldrig utsätta mig
26. Apelsin- eller äppeljuice? Färskpressad i något varmt land så väljer jag Apelsin annars tar jag äppeljuicen. Helst kaffe.
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Min kompis Anna. Vi mötes upp för middag en lördag i januari. Tog en promenad, stannade för ett glas vin (blev fnissiga efter 3 sippar – småbarnsmorsor) och åt sedan en härlig middag på Kungsholmen med samtal i varierad mognadsgrad.28. Favoritchoklad? Den med spår av lakrits. det är nämligen den enda jag hinner få smaka. All annan choklad är borta innan jag ens visste att den entrat hemmet. Min man är den största chokladälskaren och har inte en cell i kroppen som förstår sig på att dela lika (yngst av 3 bröder).
29. När röstade du senast? Vet inte om det gills men jag använde mitt veto för några nätter sedan då Kira vaknade och gastade MAAAMMA mitt i natten. Neil frågade om jag skulle ta det… jag tyckte att det var hans tur (igen… Det är nästan alltid hans tur på natten). Vetot gick igenom.
30. När åt du en hemodlad tomat sist? Förmodligen i somras hemma på landet hos mamma och pappa. Mamma har till skillnad från mig i alla fall LITE gröna fingrar. Mormor var grym i sina glasdagar. Det går tydligen stuprakt utför i takt med generationskifte i vår familj. Hoppas det vänder snart för annars kommer väl Kira att döda blomster bara genom att gå in på Plantagen…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment