Tips på utsökt dessert ⋆ johannacook.se

dessert

Eftersom det är måndag så tycker jag att det passar sig ypperligt att bjussa på ett av mina bästa tips på dessert. Antingen för att inta som extra lyx i vardagen eller kanske planera inköp inför helgen som kommer. Hoppas du gillar lika mycket som jag gör.

Lager 1:
150 g mandlar
6 st färska dadlar (urkärnade)
1 msk kokosolja (virgin för extra smak)
En nypa salt

Lager 2:
ca 3 dl bär (jag använde jordgubbar och hallon)
Juice från 1/4 citron
1 msk honung
2 msk stevia strö/kokossocker/sukrin gold/strö socker
1,5 dl mascarpone
1,75 dl kvarg

+ Färska bär och kokosflingor till toppingen

Gör så här: Mixa mandlarna till ett ganska grovkornigt mjöl. Dela dadlarna och tillsätt dem tillsammans med kokosoljan och saltet. Mixa till en kletigare konsistens. Jag tillsatte en liten(!) skvätt vatten också för att få den rätta konsistensen, testa dig fram.
Tryck ut botten i en springform och låt stå i kylen medan du gör lager nr 2.
Mixa alla ingredienser till fyllningen och smaka av om du ev vill söta mer. Häll på fyllningen på mandelbotten och låt stå i frysen minst 2 timmar innan servering. Om den står längre så låt stå framme en stund för upptining innan du serverar. Den bör inte vara stenhård.

dessert
Toppa härligheten med än mer härligheter i form av dina favoriter. Hr ovan med halverade jordgubbar, kokosflingor och basilikakvist.

+ Plus:
Desserten får ofta tummen upp av både stora och små smaklökar
Söt utan att vara sliskig
Löjligt enkel även om den ser mer avancerad ut
Vackert på bordet
Går att variera i massor (blåbär? mango?)
Hälsosam för kropp och själ

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment