Den här frukostgröten ⋆ johannacook.se

frukostgröt
Den först måltiden på dagen. Den uppstartande, efterlängtade och nästintill magiska stund. Smaklökarnas uppvaknande, det pirriga starten på dagen, njutandets höjdpunkt. När tiden kontrollerat börjar rulla på i en trivsam takt, när magen får dagens första smakprov. Nöjd och i harmoni.

Jag är en vanemänniska. En sån som kan äta samma frukost väldigt länge utan variation. Hittar jag en som jag anser bra, enkel och god så håller jag liksom fast vid den. Länge. Så är det med den här härliga gröten som jag äter VARJE vardag till frukost, på jobbet.
Det är enkelt, snabbt, väldigt gott och toppen fin näring.
Gröten:
1dl ekologiska havregryn
ca 1 msk krossat linfrö
salt
2dl vatten
Toppingen:
Keso, mängd efter dagsbehov – Oftast rejält
Bär så som färska blåbär/hallon/jordgubbar eller frusta blåbär
Russin – för att jag älskar de små godingarna så högt
Kanel – för att det förhöjer typ allt!

Ja men så enkelt är det. Det här äter jag alltså som vardagsfrukot. På helgerna ser frukosten annorlunda ut och jag antar att det är den variationen jag nöjer mig med. Att liksom köra samma lika i 4-5 dagar för att sedan spexa till det med 2-3 dagar med något annat, så som: Yoghurt, knäckemacka, surdegsbröd, ägg i alla former och frukter som prick över i:et. Jag är ett stort frukostfan… Om någon missat det.

Berätta för mig hur du helst äter din frukost…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

4 Comments

  1. Jag vet inte, jag blev bara orolig när jag läste om det så tänkte bara jag ville berätta det ifall du inte hade hört om det. Kanske är överdrivet , men de verkar ju inne på att krossade är värre att äta än hela. Där rekommenderade (gick in o läste igen efter jag skrivit till dig ) det ju 1-2 msk av hela linfrön o att undvika just krossade. Men jag är ingen expert utan jag råkade på det av en slump.. Hoppas du inte tog det negativt med min kommentar, det va inte min avsikt i alla fall..

    • ja mer än 2msk linfrö om dagen är ju nästan svårt att få i sig… 🙂 Såklart jag inte tog din kommentar som negativ! nya riktlinjer ska alltid delas 🙂

  2. Jag läste alldeles nyligen på någon sida (tror det va vardagspuls) att livsmedelsverket avråder att äta linfrön o framförallt krossade . Kommer inte ihåg varför nu, men minns jag slängde de vi hade hemma efter att ha läst det.. Vill även passa på att gratulera till graviditeten! Bästa som finns att få barn 🙂

    • Jag har läst det också men vad jag förstår minskar riskerna betydligt vid upphettning och det är ju det jag använder det till… Men hela linfrön kanske är att föredra då i fortsättningen.

Write A Comment