Cindy på vårt vis ⋆ johannacook.se

För oss som inte är så värst insatta i Crossfit kanske inte ”träningspasset Cindy” är så självklart?! Eller. Har du koll?
Cindy är namnet på ett pass där du kör AMRAP (As many rounds as possible) på 3 olika övningar i 20 minuter. Idag mötte jag upp en vän på gymmet (nya gymmet. Hej!), lämnade in Kira på barnpassning och rev av ett flåsigt pass. Vi gjorde en variant på Cindy. Långt ifrån det fullständiga men ack så anpassat efter våra mammakroppar som inte riktigt tränat för maxning de senaste året.

Originalet Cindy:

Så många varv som möjligt på 20 minuter. 
5 Chins (pull-ups på amerikanska)
10 Armhävningar
15 Knäböj

Vår Cindy-variant för dagen:

Så många varv som möjligt på 7 minuter.
5 Chins (med hjälphopp upp)
10 Armhävningar (mot låg bänk)
15 Knäböj

Räckte fint med 7 minuter Cindy för oss idag!
Efter detta gjorde vi en variant till på ytterligare 7 minuter. Då med 5 Vända fällknivar i TRX, 10 Utfall & 15 ryggresningar. Så många varv som möjligt på 7 minuter. Avslutade passet med ett gäng turkish getup (SÅ svårt och jobbigt!) och aktivering för rumpmusklerna.

Att göra en Cindy, eller variant på Cindy är ett utmärkt sätt att mäta hur träningen utvecklas. Testa igen om 6-10 veckor (samma upplägg) och se hur många varv du klarar på samma tid då! Bra morot! Testa du också…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment