Bananscones! ⋆ johannacook.se

Lyssna på det här. Scones på morgonen… bananscones.
Ljuvligt. Så magiskt gott och det jag alltid ägnade första kvarten till på helgmorgnarna för några år sedan. Jag ska börja igen. Det ska jag verkligen!

För enkelt ÄR det. Jag vet att det kan låta skrämmande att behöva ställa sig och baka något innan frukost men jag lovar att det både går fort och är enkelt.

bananscones
För 4 scones
1 dl fullkornshavregryn (eller de gryn du har hemma)
1,5 dl dinkelmjöl
0,5 tsk äkta vaniljpulver
En nypa salt
1 msk Kvarg naturell
1 dl naturell yoghurt
1 mosad mogen banan

Gör så här:
Värm ugnen till 225grader.
Blanda gryn, mjöl, vaniljpulver och salt i en bunke. Mosa bananen i en skål och blanda ut med kvarg och yoghurt.
Blanda samman allt till en tjock smet/lös deg och klicka ut 4 st runda klickar på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10-13 minuter.

Sconesen blir av krämigare konsistens pga bananen och de är ljuvliga att äta med bredgott och en god ost på.  Tar max 15-16 minuter och är alltså klara när kaffet hunnit rinna ner typ. Så himla gott att duka upp med rykande färska scones till helgfrukosten. Do it!

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

2 Comments

    • Verkligen! Egentligen allt nybakt på morgonen. Men om en ska baka själv så är scones så långt jag kan sträcka mig innan frukost 🙂

Write A Comment