Att starta om från början ⋆ johannacook.se

Starta om. Börja på noll. Ruta ett och allt det där. Det är fanken inte lätt alltså men ibland bjuder livet på motgångar och svårigheter som gör att en inte har något val. Jag har haft perioder av omstart några gånger i mitt liv. För att förtydliga så pratar jag nu om omstart vad gäller hälsa och främst träning men självklart kan omstarter hamna på andra arenor i livet också. Efter en separation kanske, efter ett karriärsbyte eller en flytt långt från sitt tidigare hem.

När jag startat om

Mina omstarter, vad gäller träning, har haft sina naturliga orsaker och ingen gång har de behövts enbart för att jag ”slappnat av” för mycket. Min första riktiga omstart blev efter graviditet och förlossning. Då startade jag verkligen på noll vad gällde löpningen och lyckades på ett smart och planerat sätt ta mig upp till en nivå jag var så stolt över. Min andra stora omstart vad gäller löpningen sker just nu. Efter min envisa fotskada som tvingat mig till en enorm och ofrivillig löpvila i nästan ett år, med endast få och korta pass på vägen. Först nu känner jag att jag har möjlighet att påbörja min väg tillbaka på ett, förhoppningsvis, smärtfritt sätt.

Ett av mina mål, förutom att klara av att springa som jag önskar igen, är att åter blir grym på armhävningar. Innan min graviditet pressade jag lätt 50 armhävningar (okej, kanske inte LÄTT) medan jag nu får kämpa hårt för 8-10. Jag vet att jag kan, men måste börja om från början och ge det tid för att nå mitt mål…

Tips

Det är tufft att starta om. Det är tufft både fysiskt och mentalt. Att veta hur lång vägen ”tillbaka” är. Det är inte alltid en har valmöjligheten men mitt bästa tips måste ändå vara att:

  •  om möjligheten finns så låt det aldrig gå så långt att det krävs en omstart. Håll i och underhåll din träning på ett eller annat sätt så att känslan av att starta från början inte behöver infinna sig.
  • Om du ändå hamnar där, av olika anledningar, försök att vända känslan av att vara ”tillbaka på ruta ett” till en enorm motivation. Ha dig själv som inspiration och vet din egen kraft. Du klarar det och belöningen kommer i form av nådda målsättningar om du vill tillräckligt mycket.

 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment