Anledningar till varför dina träningsresultat uteblir ⋆ johannacook.se
Är det kanske så att du tränar regelbundet men inte får de träningsresultat du önskar och tycker att du borde få? Är det så att du kämpa ett tag men ändå inte tycks utvecklas i den takt alla andra gör? Ta en titt här nedan och se om något kanske stämmer in på dig. Små justeringar kan göra stor skillnad.

Du tror att du tränar hårt men gör du verkligen det?

Du är på gymmet i en viss tid. Bra. Men hur mycket av tiden är effektiv träning egentligen? Samma sak gäller naturligtvis löpning och annan träning också. Ställ dig frågan hur effektiv du verkligen är den tid du väljer att lägga på din träning. Förmodligen är du starkare/snabbare/uthålligare än vad du tror. Testa och se efter, jag tror att du kan träna lite hårdare.

Du tar inte sömn och vila på allvar

Alla är vi olika men kanske kan det vara så att din kropp kräver mer sömn än vad du ger den. Det är under sömn/vila som kroppen byggs upp och det är oerhört viktigt för allmän hälsa och träningsresultat att du ger kroppen ordentligt med sömn. Lättare sagt än gjort jag vet, men försök att skrapa ihop sömn där du kan få den om det är knixigt att få till den sammanhängande. Vilan (som i vilodagar) bör planeras in precis så som träningen.

Du tränar utan plan och målsättning

A & O för utveckling skulle jag säga är att ha en plan. Den behöver inte vara årslång och i detalj men en plan på hur du vill att din träning ska se ut och vad du ska träna mer ingående i alla fall en vecka framåt. Målsättning säger sig självt, om det är resultat du vill ha av träningen så måste du ju veta vilka resultat du eftersträvar. Det fungerar så klart utmärkt att träna utan både målsättning och vidare plan men då kan du heller inte förvänta dig några extraordinära resultat.

Du äter inte det som kroppen vill ha och behöver

Kosten är viktigare än en kan tro när det gäller träningsresultat. Jag förespråkar absolut ingen diet eller andra strikta regler vad gäller matintag. Jag lever under devisen: Lite av allt. Det viktigaste en kan tänka på är att ge kroppen NÄRING. All mat är nämligen inte näring. Försök att tajma dina måltider och portioner (en behöver äta ordentligt för att bli stark!) utefter hur dagens träning ser ut så ska du se att du kan både må bättre och få ut mer av din träning.

Du kör samma gamla pass om och om igen

Variation är nyckeln. Det betyder inte att du i tid och otid behöver testa en ny sport utan snarare att du testar nya varianter på den träning du redan utför. Tungt – Lätt, Snabbt – Långsamt, Kort – Långt. Variation får din kropp att behöva utvecklas för att klara av olika typer av träning. Det är dessutom toppen för motivationen!

Du stressar mer än vad som är bra för dig

Stress kan vara både bra och dålig. Den negativa stressen i för stor utsträckning ökar kortisolnivåerna vilket i sin tur rubbar ämnesomsättningen och förbränningen. Kroppen får svårare med muskeluppbyggnad och återhämtar sig inte lika effektivt. Allt blir bättre utan den negativa stressen. Gör ditt bästa för att njuta dagar utan den…

Du ger upp för lätt

Rom byggdes inte på en dag osv… Ofta är vi för otåliga och ger inte oss själva den tid det rimligtvis tar att nå de resultat vi eftersträvar. Träningsresultat, vad de än må vara kan ibland låta vänta på sig. Ge det tid, tro på dig själv och ge inte upp! Med lite hårdare träning, rätt mängd vila, en smart plan och målsättning, näringsrik mat, variation och mindre stress så kommer du att se resultat av den härliga träningen du ägnar dig åt.

Och glöm för allt i världen inte att träning är roligt. Syssla med det som får din vardag att glittra!

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

2 Comments

Write A Comment