3 tips på härliga mellanmål ⋆ johannacook.se

Jag möter många som har svårt med det här att få till maten mellan målen. Mellanmålen. Det glöms bort och bortprioriteras… Konsekvensen blir större hunger, sötsug och ofta irritation. Det kan vi ofta undvika med planering och mellanmål. Alltid finns något som kan passa just sig.
Jag tipsar här om 3 olika typer av mellanmål som alla kan förberedas på kvällen innan eller på morgonen. Den sistnämda i inlägget kan göras ett par dagar innan, om de förvaras i kylskåp. Enyoj!

Gröna fina smoothien
mellanmål 1/2 avokado
1 banan
2 nävar färskt bladspenat
1 tsk Honung, Lucumapulver eller annan sötning
Saft från 1/2 citron
1cm riven ingefära
Osötad mandelmjölk efter behag (ca 1dl)
Gör så här: Mixa samtliga ingredienser och häll upp i glas eller glasburk (för take away).

Chiapuddingen med topping

mellanmål1,5-2msk chiafrön
2 dl kokosmjölk
1tsk honung eller annan sötning
Gör så här: Blanda, ställ i kylskåp för att svälla under ett par timmar eller över natten.
Toppa med valfria frukter, nötter, bär eller frön

Mellanmålsbollar
mellanmål4-5 st dadlar
½dl hasselnötssmör
1,5dl fullkornshavregryn/rågflingor
½dl kakao(raw)
Äkta vaniljpulver
kanel
1-2 msk mandelmjölk
Gör så här: Kärna ur dadlarnaoch lägg i en mixer. Mät upp  hasselnötssmöret (jag använde Kung Markattas), grynen, kakaon, ha i en knivsudd äkta vaniljpulver och en dutt kanel. Mixa ihop till en massa. Du kan naturligtvis använda en vanlig skål med stavmixer också om det passar dig bättre. Fyll på med ungefär mandelmjölken tills du får en rullvänlig konsistens. Rulla dina bollar och ät som de är. Mycket mycket goda, smakrika och mättande!

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

5 Comments

  1. Mellanmålen funkar för mig. Mitt stora problem är lunchen. Har ett kontorsjobb och prioriterar en lunch promenad på min halvtimmes rast. Då hinner jag inte äta också, utan det blir oftast en shake. Vilket ju inte är det optimala men jag vet inte hur jag ska göra

    • Oj, jag tycker det låter hemskt trist att du prioriterar bort lunchen. Självklart är det toppen med en promanad men det får inte ta över kosten! Kan du inte tänka om och minska promenaden till 15 minuter så att du hinner få i dig riktig mat!?

Write A Comment