2 dagar 2 totalt olika löppass  ⋆ johannacook.se

Helgen har bestått av 2 löppass. Ni som följer mig på Instagram (@johannacook.se) har kanske koll på hur det i stort gått för mig. Jag tar det lite mer ingående här… 

Igår, lördag, gav jag mig ut på förmiddagen. Solen strålade och temperaturen var enligt mig perfekt. Jag hade fått sova betydligt mer under natten än på mycket (mycket!) länge. Bra förutsättningar med andra ord. Vad hände? Det gick inte bra alls. 

Planen  var 8 kilometer distans. Kilometerna utfördes men det var en hår kamp för både kropp och sinne vill jag lova. Tunga steg, småont på ställen jag INTE bör ha ont på, trött andning och en vilja som inte alls var med mig. Jag fick stanna av och gå ett par tillfällen då jag fullständigt tröttnade ur. Usch! Jag gillar inte min egen inställning när det händer. 

Ett riktigt skit pass med andra ord. Men vet ni, de behövs ju också. Om det alltid skulle vara superlätt så skulle det ju betyda att kroppen inte utmanades. Jag gjorde det och bestämde mig för att nästa pass skulle få bli bättre. Inställning! 

Så. Idag gjorde jag om. Denna gång på ett helt annat sätt. Jag åkte till gymmet. På med mina nya, inklöpta sedan länge men oanvända, snabba skor. Körde några set bänkpress (jag behöver det!) Och sedan ägnade jag 10 minuter åt aktiveringsövningar för rumpan (behöver det också!). Sen… upp på löpbandet. Ja, trots att solen sken så fint idag också. Jag skulle nämligen köra ett progressivt pass och ville ha stenkoll på km tiderna. Öj vilken boost jag fick! 

Det blev 6.5km. Helt enligt programmet. Med mer exakthet såg mitt pass ut så här: 

1km Uppvärmning  (5.50 tempo) 

1km 5.39tempo, 1km 5.27tempo, 1km, 5.15tempo, 1km 5.02tempo, 1km 4.50tempo 

500m nerjogg  

Jag var trött men ändå fylld av energi efteråt. Svettigare än på länge och hade fått rejäl löparrevanch från lördagens trista känsla. 

Löpning kan vara så härligt, så utmanade och så olika från dag till dag. Du är INTE dålig för att du har en sämre dag… 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment