Få in träningen i vardagen ⋆ johannacook.se

Jag anser att träning först och främst ska vara kul, energiGIVANDE och lättillgängligt. Sen får träningen gärna också ge effekter så som styrka, snabbhet och andra individuella målsättningar. Att ha ett pressat schema innebär tyvärr ofta att träningen är det som blir lidande och visst måste det få vara så när det krisar. Men i mitt fall så blir ett pressat schema oftast betydligt lättare att hantera om jag ändå ser till att få till träningen. På något sätt. I någon form.

träning Just nu är jag hemma som föräldraledig vilket kan betyda en väldig massa tid för träning men andra dagar kan det betyda ingen tid alls, det hänger liksom en hel del på bebisens (och sin egen) dagsform/nattform. Jag har en målsättning om att klara av minst  2 ”riktiga” träningspass i veckan. Med riktiga menar jag pass där jag är fokuserad (utan bebis) och har minst 30 minuter tillgodo, ett pass där jag svettas och har en specifik plan.

Utöver dessa 2 pass (gärna fler!) så går jag en hel massa barnvagnspromenader (det är ju det som typ är mitt jobb nu?!) och då passar jag på att få till träning som jag inte klassar som ”riktiga” pass utan mer vardagsträning. Om än lika viktig för mig! Under promenaderna så stannar jag gärna till och utför en övning tills jag tröttat ut musklerna. Fortsätter promenaden och stannar till igen osv… Det här är ett sätt för mig att skonsamt återgå till min styrka, att få in träningen naturligt i vardagen trots att tiden för ”riktiga” pass inte alltid finns på samma sätt nu som förr.

plankapabank2 När jag däremot jobbade heltid och hade ett pressat schema på ett helt annat sätt, då fick jag se till att träningen blev en del av vardagen på annat sätt.  Jag valde som exempel att träna tidiga morgnar, skippade tv-tittande på kvällarna och sov därför ändå mina timmar. Min prioritering. Jag tränade också en hel del på lunchtimmen då ja fick till ett snabbt löppass eller en effektiv styrkestund. Transportlöpning var också något jag sysslade med och tipsar alla jag vet om. Underbar och tidseffektiv träningsform. plankapabank3På bilderna ser ni mig ta träningsstop i promenaderna. Underbart sätt att få in träningen i min vardag numera.

Hur gör du för att träningen ska bli av på bästa sätt? 

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

Write A Comment