11 kilometer i siffror ⋆ johannacook.se

Jag har sprungit 11 kilometer för första gången efter graviditeten. Så stolt för varje längdrekord.
Jag följer ett program i min väg från postgravid till halvmaran. Egentligen är det 2 olika program som jag mixat ihop så att det ska passa mig och mina förutsättningar. Jag är ett stort fan av program både när det kommer till löpning och styrketräning (annan typ av träning också naturligtvis men det är dessa två som jag lägger tiden på) eftersom jag anser att det ger goda chanser till smart träning och långvarig motivation. Jag är ganska så nitisk när det kommer till program och följer vanligtvis till punkt och pricka… Livet som mamma ställer dock andra krav och jag inser att min plikttrohet ligger någon annanstans just för tillfället.

Det jag vill säga är alltså att programmeringen följs inte med den exakthet jag kanske skulle önska. Jag gör passet. Absolut. Men inte i ”rätt” ordning alltid och inte heller riktigt enligt tidsplan. Well, jag är grym ändå och min löpning går solklart framåt!

löpning

Längsta passet så här långt

I söndags var det dags för (vad som just nu är) långpass. 11kilometer. Vi hade (har) en förkyld tjej här hemma och alla som har barn vet ju vad det innebär. NO SLEEP. Uppladdningen var si så där med andra ord. Ja tänkte: jag ger mig ut och ser var det bär. Hade SL kort i fickan i fall att buss skulle kännas som ett trevligt färdmedel efter ett tag.
Det blåste alldeles för mycket för att vara mysigt. Jag hatar blåst. Och jag tyckte lite synd om mig själv där de första kilometerna. Efter ett tag var jag på, för mig, osprugna vägar och jag fick lite energi av det. Fortsatte att lubba på och plötsligt blev jag pepp. Tittade inte på klockan en enda gång utan bara nötte på i vd som kändes som en ganska behaglig takt även om de sista 5 kilometerna bjöd på stark motvind. Jag bestämde mig för att vara starkast.

Siffernörden

Även om jag där och då inte alls ville (orkade) kolla kilometertider och distans så finner jag det otroligt intressant att nörda in mig i efteråt. Tiderna per kilometer alltså. Jag brukar vanligtvis ha en ganska jämn takt i min löpning men den här söndagen bjöd på varierande tider. Jag kan tydligt se var de längre uppförsbackarna låg om en säger så…

11kilometer på typ timmen alltså. Jag är supernöjd med det och hade inte trott att klockan skulle visa så pass ”snälla tider” när jag var där ute i snålblåsten. 11 kilometer för mig är LÅNGT just nu. Bara tanken på att jag inom 3 månader (Göteborgsvarvet!) ska lyckas med bedriften att springa nästan det dubbla gör mig både nervös, lite osäker och väldigt peppad. Jag skulle vilja springa långpassen ihop med någon. Min långpass-kompis Carro är höggravid och inte ett alternativ just nu. Typiskt. Ibland är det härligt att dela de långa passen med någon. Tur jag har poddar att avverka…

Author

Min stora passion i livet är hälsa och träning. Det är det som den här bloggen handlar allra mest om. Jag springer distans i skogen, styrketränar på gymmet, inspirerar andra till aktivitet, kör intervaller på löpband och transportcyklar till jobbet. Älskar träningen och den energi som det ger mig. Med johannacook.se vill jag hemskt gärna dela med mig av min positiva syn på den härliga vardagen för en helt vanlig människa mitt i livet. Med ont om tid, varierad träning, smaskiga middagstips, bonusbarn och hälsosamma prioriteringar delar jag med mig av det jag anser vara värt att dela. Min önskan är att kunna inspirera till en enklare och mer välmående vardag.

4 Comments

  1. Ja tänk när jag kan sällskapa med dig i löparspåret igen!! Ska bara klämma ut och läka ihop lite först! 😘

    • Jaaaa!! Snart så… Eller i alla fall inom ett år tänker jag. Känner jag dig rätt så blir det tidigare än så 😉

  2. Om vi inte bodde så många mil ifrån varandra hade jag tagit med dig ut i skogen här så vi kunde sällskapa 😀
    Du är grym Johanna, längdrekord är alltid lika kul!

    • Åh så underbart det varit att få springa med dig i skogen! Förhoppningsvis kan vi i alla fall high five:a i Göteborg i maj 🙂

Write A Comment